Antena 3 CNN Actualitate Cultură A murit Tom Clancy, unul dintre cei mai de succes scriitori contemporani

A murit Tom Clancy, unul dintre cei mai de succes scriitori contemporani

A murit Tom Clancy, unul dintre cei mai de succes scriitori contemporani
de M.C.    |    03 Oct 2013   •   12:05

Tom Clancy, unul dintre cei mai cunoscuţi scriitori din Statele Unite, a murit la vârsta de 66 de ani, într-un spital din Baltimore. Autorul, alături de John Grisham, este singurul care a vândut un roman în peste 1 milion de exemplare în anii '80.

 
"Vânătoarea lui Octombrie Roşu (The Hunt for Red October), sau Jocuri Patriorice (Patriotic Games), sunt doar două dintre titlurile de mare succes ale lui Clancy. A fost unul dintre primii autori de thrillere de spionaj, opera sa fiind caracterizată printr-o abundenţă de detalii legate de arme, tehnică militară sau organzaţii de spionaj. 
 
Mai multe dintre lucrările sale au fost adaptate pentru marele ecran, adevărate succese de box-office. Sean Connery, Harrison Ford, Alec Baldwin şi Ben Affleck sunt doar câţiva dintre actorii care au dat viaţă personajelor lui Clancy. Acesta a colaborat şi la două seriale de mare succes, respectiv "Homeland" şi "24". 
 
Clancy este un personaj extrem de popular şi în rândul pasionaţilor de jocuri video. A fondat compania Red Storm, care ulterior a fost cumpărată de Ubisoft şi care este la originea mai multor serii de jocuri care s-au vândut în milioane de copii, respectiv Rainbow Six, Ghost Recon şi Splinter Cell. 
 
Popularitatea sa uriaşă i-a adus şi satisfacţii financiare, fiind multi-milionar. Şi-a permis chiar excentricitatea de a-şi cumpăra un tanc. 
 
Detaliile pe care le conţineau cărţile sale au ridicat multe semne de înterbare în rândul oficialelor forţelor militare, care l-au întrebat nu o dată de unde îşi culegea informaţiile. Clancy a afirmat mereu că nu a căutat să aibă acces la informaţii confidenţiale, ci pur şi simplu era un avid cititor al manualelor tehnice şi al cărţilor despre tehnica militară. 
 
Clancy mereu a spus că succesul său nu s-a bazat pe talent, ci că mai mult, acesta nu este necesar pentru a fi un scriitor valoros. "Nu trebuie decât multă muncă. Până la urmă o să-ţi iasă" spunea regretatul autor. 

×
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close