Antena 3 CNN Actualitate Cultură Abrevierile precum "LOL" şi "OMG", admise în dicţionarul Oxford

Abrevierile precum "LOL" şi "OMG", admise în dicţionarul Oxford

Abrevierile precum "LOL" şi "OMG", admise în dicţionarul Oxford
Sursa foto: Foto: myspacepimper.com
01 Apr 2011   •   13:12

Abrevierile precum "LOL" sau "OMG" au ajuns în dicţionar. Ele au fost recunoscute oficial de lingviştii englezi, după mai bine de 20 de ani de când tot circulă pe internet. Acronimele folosite de tinerii din toată lumea au primit un loc în dicţionarul Oxford. Au fost definite astfel încât şi necunoscătorii mediului online să ştie ce mesaje le transmit cunoscuţii pe internet.

Nu ştiţi ce înseamnă "LOL" şi "OMG". Ei bine puteţi să vă uitaţi în dicţionar, asta dacă nu vreţi să întrebaţi un cunoscător al limbajului online.

Lingviştii englezi au considerat că frecvenţa utilizării acronimelor e un criteriu suficient de puternic pentru ca ele să fie introduse în dic'ionar. Acum, şi cei care nu utilizează des limbajul virtual pot afla ce mesaje se ascund în spatele prescurtărilor folosite în special de tineri.

Redactorii dicţionarului s-au gândit că dacă aceste cuvinte sunt atât de uzitate pe internet, pe chat, pe mess s-au gândit că este mai bine să le introducă, ca să le explice.

 


Acronimele au depăşit barierele chat-ului de ani buni. "BRB" nu mai e prezent doar în conversaţiile de pe messenger, ci şi în discuţiile faţă în faţă. E mai uşor să ceri un răgaz de gândire spunând "BRB", decât să te scuzi şi să spui că ai dori o pauză de cinci minute.

Este secolul vitezei, iar tineretului îi place. De fapt e şi un fel de frondă. Ei se gândesc că vorbin aşa sunt mai speciali decât noi ceilalţi.

Lingviştii români spun însă că aceste acronime nu au ce căuta în dicţionarele noastre. Avem şi noi abrevieri. "VIP"- persoană foarte importantă, este unul dintre ele. Şi-a găsit loc în paginile ultimei ediţii a DEX ului şi tot frecvenţa utilizării a fost motivul care i-a determinat pe repezentanţii Academiei Române să o includă în dicţionar.


×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close