Antena 3 CNN Actualitate Cultură Casa memorială "Emil Cioran" din comuna sibiană Răşinari NU poate fi vizitată. Află motivul

Casa memorială "Emil Cioran" din comuna sibiană Răşinari NU poate fi vizitată. Află motivul

Casa memorială "Emil Cioran" din comuna sibiană Răşinari NU poate fi vizitată. Află motivul
Sursa foto: Foto: www.sibiul.ro
03 Noi 2011   •   09:56

Nu există român să nu fi auzit de Emil Cioran. Mai mult, turiştii străini care vin în România vor să viziteze locurile în care acesta s-a născut.  Comuna Răşinari, din judeţul Sibiu, adăposteşte casa în care marele filozof a copilărit, însă nimeni nu o poate vizita pentru că este proprietate privată.

Casa memorială "Emil Cioran" se află pe una dintre uliţele comunei sibiene Răşinari. O simplă placă de marmură, sub care se află un mic bust, amintesc turiştilor că acolo s-a născut unul dintre cei mai mari filozofi români.

Reprezentanţii Primăriei din Răşinari susţin că încearcă de ani buni să cumpere casa memorială. Au pus pe hârtie şi un proiect cultural în acest sens, însă nu au susţinerea Ministerului Culturii.

Suma cu care actualii proprietari vor să vândă locuinţa se apropie de 500.000 de euro, însă autorităţile spun că nu au de unde să scoată atâţia bani.

Până la sfârşitul acestui an, autorităţile din Răşinari vor să amplaseze un bust nou al lui Emil Cioran în faţa căminului cultural, în semn de omagiu pentru cei 100 de ani care au trecut de la naşterea scriitorului.

 




×
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close