Antena 3 CNN Actualitate Cultură Florin Zamfirescu a fost internat în stare gravă la spital

Florin Zamfirescu a fost internat în stare gravă la spital

Florin Zamfirescu a fost internat în stare gravă la spital
08 Iun 2012   •   17:38

Actorul Florin Zamfirescu, în vârstă de 63 de ani, a fost internat, joi, la Spitalul Universitar din Bucureşti, pentru probleme cardiace, starea lui fiind stabilă în prezent, au declarat surse apropiate artistului.
   
"Se află în spital de ieri, la secţia de cardiologie", au mai spus sursele citate.
   
Familia actorului a cerut spitalului discreţie privind diagnosticul lui Zamfirescu.
   
Regizorul Alexa Visarion, care pregătea un spectacol la Teatrul Odeon cu Florin Zamfirescu în distribuţie, a declarat pentru MEDIAFAX că actorul l-a sunat joi, la ora 9.00, pentru a-l anunţa că nu mai poate ajunge la repetiţiile programate de la 10.00, suspectând că are un preinfarct. Zamfirescu sunase deja la ambulanţă şi aştepta sosirea acesteia, a mai spus Visarion, precizând că nu mai are alte informaţii privind starea actorului.
   
Spectacolul "Ultima femeie a senorului Juan", programat pentru sâmbătă la Teatrul Odeon din Capitală, a fost amânat din cauza problemelor de sănătate ale lui Zamfirescu.

Născut în orașul Călimănești, Vâlcea, Florin Zamfirescu a frecventat și absolvit atât școala generală cât și liceul în localitatea natală. În anul 1967 a intrat pe primul loc la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografie Ion Luca Caragiale din București la Facultatea “Arta Actorului”, clasa Profesor Constantin Moruzan, absolvind-o 1971 ca șef de promoție.

Fiind repartizat la Teatrul de Stat din Târgu Mureș, s-a mutat după doi ani la București, în noiembrie 1973, la Teatrul Giulești, actualmente Teatrul Odeon. Între anii 1991 și 1994 a funcționat ca director adjunct artistic al acestui teatru. Începând cu 1996 și până în prezent lucrează la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică București (cunoscută și sub acronimul UNATC) ca profesor universitar.

A fost rector al UNATC din ianuarie 2000 până în 2008. În paralel cu aceste activități, și-a continuat activitatea de actor de scenă și film, respectiv ulterior de regizor de teatru, din 1974 până în prezent.



×
Subiecte în articol: Valcea infarct
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Momentul impactului mortal dintre autocarul plin cu copii și un autoturism
x close