Antena 3 CNN Actualitate Cultură Secretul lui Hitler care a distrus o naţiune, în urmă cu şapte decenii. Ce s-a întâmplat pe 3 octombrie 1942

Secretul lui Hitler care a distrus o naţiune, în urmă cu şapte decenii. Ce s-a întâmplat pe 3 octombrie 1942

Secretul lui Hitler care a distrus o naţiune, în urmă cu şapte decenii. Ce s-a întâmplat pe 3 octombrie 1942
de O.P.    |    03 Oct 2012   •   11:34

Mii de oameni au murit în cele 1400 de atacuri ale nemţilor în Marea Britanie. Naziştii credeau că sunt invincibili, iar atunci când Hitler a promovat această armă au ştiut că vor atrage groaza inamicilor, scrie Daily Mail.

Racheta V-2 construită în Germania a fost testată pentru prima dată pe 3 octombrie 1942. A fost considerată un adevărat succes, iar oamenii de ştiinţă care s-au pus în slujba lui Hitler au fost recompensaţi cu sume uriaşe de bani.

Primul atac în Marea Britanie a adus teroarea printre englezi. Mii de oameni au murit, iar oraşele se transformaseră în cimitire. Până la sfârşitul războiului, V-2 a fost aruncată pe teritoriul Marii Britanii de mai mult de 1.400 de ori, provocand pagube uriaşe ori de cate ori a fost aruncată din ceruri.

Atacurile asupra Marii Britanii au produs 7.250 de victime în rândurile militarilor şi civililor. 

Însă racheta V-2 a fost precursoarea tuturor rachetelor moderne, inclusiv cele utilizate în programele spatiale de NASA. Când a fost prima dată construită, a cântărit 14 tone şi a fost lansată pe verticală, putând ajunge la viteze de peste 5.600 de kilometri la oră şi lovind ţinte aflate la distanţe de 320 de kilometri.




×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close