Antena 3 CNN Timp liber Film Cel mai scump film realizat în China. Vezi trailerul peliculei "Flori de război"

Cel mai scump film realizat în China. Vezi trailerul peliculei "Flori de război"

Cel mai scump film realizat în China. Vezi trailerul peliculei "Flori de război"
Sursa foto: Foto: YouTube
12 Dec 2011   •   07:05

În China va fi lansat, vineri, filmul cu cel mai mare buget din istoria ţării, "Flori de Război". Pelicula durează nu mai puţin de două ore şi 25 de minute şi este consacrată unui episod tragic din istoria recentă a Chinei: masacrul comis de trupele japoneze în 1937, la Shanghai. Din distribuţie face parte şi o vedetă de la Hollywood, englezul Christian Bale.

"Flori de Război" se petrece pe fondul unui eveniment cunoscut, încă din anii şcolii, de orice chinez. În 1937, după ce armata japoneză a cucerit oraşul Nanjing, mii de localnici necombatanţi au fost ucişi iar un număr şi mai mare de femei şi copii au fost victimele violurilor. Christian Bale interpretează un medic legist care încearcă să salveze un grup de eleve din mâinile invadatorilor şi, între timp, se şi îndrăgosteşte de o localnică.

Filmul este marcat de spiritul naţionalist caracteristic producţiilor chineze cu asemenea teme, iar Bale este acuzat că s-a lăsat manipulat de propagandişti. Gurile rele spun, de asemenea, că personajul său a fost creat doar pentru ca filmul să aibă şanse la un premiu Oscar. Faptul este dezminţit de regizorul Tziang Imou, deja laureat la festivalurile de la Cannes şi Veneţia.

Filmul a avut cel mai mare buget din istoria cinematografiei chineze: 94 de milioane de dolari, folosiţi, în mare parte, pentru reconstituirea oraşului Nanjing din 1937, pe un platou din Beijing. Filmările au durat şase luni.

 


×
Subiecte în articol: China
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close