x close

Fii alături de noi!

"Verax" - Primul film despre Snowden, realizat de patru cineaşti din Hong Kong

de A.M.P   •   29 Iun 2013   •   21:12 Comenteaza
"Verax" - Primul film despre Snowden, realizat de patru cineaşti din Hong Kong  482
Foto: b.vimeocdn.com
Patru prieteni cineaşti de la Hong Kong au difuzat înaintea Hollywoodului un film despre cazul Edward Snowden, un fost consultant al Agenţiei americane de informaţii NSA căutat de Washington pentru spionaj, au declarat ei sâmbătă pentru AFP.
   
"Este plăcut să fim primii care au produs ceva despre acest subiect", a declarat un cineast, Edwin Lee, editorul video al filmului de cinci minute intitulat "Verax", difuzat pe reţeaua TouTube.
   
Filmul reface povestea fostului consultant american, care a dezvăluit la Hong Kong, într-un de-acum celebru interviu pentru ziarul britanic The Guardian, programe de supravegherea comunicaţiilor cetăţenilor în Statele Unite şi în lume.
   
Cei patru cineaşti din Hong Kong, expatriaţi din Irlanda, Statele Unite, Canada şi Australia, au recurs la actori locali şi au utilizat o cameră mobilă, amintind de seria de filme de acţiune cu Jason Bourne.
   
The Guardian şi ziarul american The Washington Post au publicat pe larg informaţii furnizate de Snowden despre programe vaste de supravegehre a comunicaţiilor pe Internet şi telefonice, create de NSA.
   
"Este un film de spionaj care se va dezvolta", a declarat Edwin Lee.
   
Cei patru cineaşti au decis să realizeze acest film pentru a "răspunde interesului marcat faţă de cazul Snowden şi atenţiei acordate oraşului Hong Kong", a adăugat Lee.
   
Producţia filmului a avut loc într-un ritm accelerat, în contextul în care intriga diplomatică şi tensiunile cu privire la situaţia lui Snowden continuă, în urma dezvăluirilor făcute în megalopolisul din sudul Chinei.
   
Edward Snowden a părăsit duminica trecută oraşul Hong Kong, unde se ascundea de la 20 mai, plecând la Moscova, în pofida unei cereri de arestare şi extrădare din partea Washingtonului.
   
Informaticianul american se află, de atunci, în zona internaţională de tranzit pe Aeroportul Şeremetievo din Moscova. Snowden nu a mai fost văzut de la plecarea sa din Hong Kong.
   

EUR EUR 4.4070 Up 4.407
USD USD 4.0166 Up 4.0166
CHF CHF 4.1733 Up 4.1733
GBP GBP 6.2528 Up 6.2528
XAU XAU 139.6263 Up 139.6263
JPY JPY 3.2322 Up 3.2322
Meteo

Vremea cu Flavia...

Horoscop

Horoscopul zilei...

Curs Valutar

Daily Income: Elena...

poza

High Tech

Cum îți strică Facebook pozele și cum poți evita asta

Dacă folosești Facebook, mai mult ca sigur ai publicat măcar o poză la un moment dat. În timp ce Facebook e excelent pentru împărtășirea celor mai frumoase momente, acesta folosește o metodă de comprimare a...

03 Sep 2015  •  12:41

poza

Show

Calvar în direct pentru o actriţă din Italia. A vrut să facă şpagatul, dar s-a rănit grav

O actriţă din Italia a vrut să demonstreze în direct, în timpul unei emisiuni, că are abilităţi de gimnastă. Încercând să facă şpagatul, Lisa Fusco s-a rănit destul de rău la... cot şi a avut nevoie de...

04 Sep 2015  •  12:46

sati