Antena 3 CNN Timp liber Fun A îngrozit o lume întreagă cu gestul lui. Nimeni nu se aştepta la asta

A îngrozit o lume întreagă cu gestul lui. Nimeni nu se aştepta la asta

A îngrozit o lume întreagă cu gestul lui. Nimeni nu se aştepta la asta
08 Iun 2012   •   19:30

Partidul de extremă dreapta din Grecia nu este altceva decât o forţă a întunericului, spune deputata palmuită în direct într-o emisiune televizată de un coleg, purtător de cuvânt al formaţiunii Zorile Aurii. Imaginile cu ieşirea violenta a politicianului au făcut înconjurul lumii. 



Incidentul a avut loc în timpul unei dezbateri electorale televizate: reprezentantul unui partid politic extremist şi-a luat colegii de platou la bătaie.

Purtătorul de cuvânt al extremiştilor de la Zorii Aurii s-a înfuriat după ce i s-a amintit că este anchetat pentru complicitate la un atac violent din 2007, aşa că a aruncat un pahar cu apă asupra unei partenere de discuţie şi i-a dat câteva palme alteia, o deputată comunistă. Aceasta a comentat incidentul la un miting.

Dreapta extremistă a primit neaşteptat de multe voturi la ultimele alegeri. Liana Kanelli crede că, în zilele noastre, oamenii nu mai ştiu ce înseamnă fascismul, dar incidentul din studiou le-o poate reaminti.

Acest atac împotriva unei persoane care lua atitudine împotriva unei comportări grosolane este o palmă pentru toţi cetăţenii. Ei sunt cei care trebuie să decidă, şi nu tribunalul.

Sondajele arată că audienţa Zorilor Aurii a scăzut, dar partidul va rămâne, totuşi, în parlament şi după viitoarele alegeri.


×
Subiecte în articol: Grecia
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close