Antena 3 CNN Timp liber Muzică O legendă a muzicii rock a murit. Omul care a reformat una dintre cele mai cunoscute trupe din lume a fost răpus de cancer

O legendă a muzicii rock a murit. Omul care a reformat una dintre cele mai cunoscute trupe din lume a fost răpus de cancer

O legendă a muzicii rock a murit. Omul care a reformat una dintre cele mai cunoscute trupe din lume a fost răpus de cancer
Sursa foto: Foto: Agerpres
21 Mai 2013   •   08:46
Unul dintre membrii fondatori ai renumitului grup de rock The Doors, Ray Manzarek, a murit luni în Germania din cauza cancerului, relatează AFP.

Ray Manzarek, care s-a stins din viaţă la vârsta de 74 de ani, l-a întâlnit pe Jim Morrison la Venice Beach, în California (vestul Statelor Unite), înainte de a forma alături de el grupul cunoscut pentru piese precum "Riders on the storm" (1971).

Manzarek a fost cel care a reformat grupul în ultimii ani, în pofida absenţei carismaticului lider care a murit în 1971 la vârsta de 27 de ani.

Muzicianul de origine poloneză a murit înconjurat de soţia şi familia sa într-o clinică din Rosenheim, "după o lungă luptă împotriva cancerului tractului biliar".

Manzarek a imprimat stilul său unic sunetului The Doors caracterizat mai ales prin orga prezentă în piese precum "Light my fire".

Trupa The Doors a fost formată la mijlocul anilor 1960, cunoscând un succes internaţional.

Dacă motto-ul "sex, droguri şi rock'n'roll" a însemnat sfârşitul pentru Jim Morrison, Manzarek a continuat să facă muzică şi după moartea acestuia, făcând parte din alte trupe şi având numeroase colaborări.

 

 

 

×
Parteneri
Pensie de nici 800 de lei, după 36 de ani de muncă. Cum este posibil
x close