Antena 3 CNN Life Ce se întâmplă dacă NU îţi mai porţi verigheta

Ce se întâmplă dacă NU îţi mai porţi verigheta

Ce se întâmplă dacă NU îţi mai porţi verigheta
Sursa foto: foto: pixabay.com
26 Sep 2016   •   23:11

Simbol consacrat al uniunii dintr-un cuplu, verigheta a dat prilejul izvodirii a numeroase superstitii, obiceiuri, ritualuri magice si interpretari divinatorii. Potrivit traditiei, inelul de cununie se poarta pe degetul inelar, cel de-al patrulea deget al mainii stangi, o superstitie provenind din antichitate, cand se spunea ca de la acest deget porneste o vena a dragostei ("vena amoris") ce duce direct catre inima.

Intr-un alt obicei, rar intalnit in Romania, verigheta isi are locul pe cel de-al patrulea deget al mainii drepte, considerandu-se ca primele trei degete (incluzand policarul) sunt reprezentari pure ale Sfintei Treimi.

In Roma antica , inelele de aur simbolizau eternitatea, dragostea nepieritoare si loialitatea in casatorie.Inele de cununie romane erau faurite sub forma a doua maini inclestate una de cealalta.Pe de alta parte, unele femei purtau inele de casatorie pe care era gravata o cheie, astfel incat sa aiba puterea de a deschide inima sotilor lor.

Prezenta mai ales in ceremoniile de nunta occidentale , verigheta avea o atat de mare importanta incat pierderea sau ruperea ei reprezenta un semn rau, prevestind esecul casatoriei, moartea sotului sau pierderea afectiunii acestuia. Exista credinta ca aduce ghinion sa iti mai scoti verigheta odata ce ti-a fost pusa pe deget in biserica.

Daca inelul de cununie cadea pe pamant sau aluneca in mod accidental de pe deget, se spunea ca sotul trebuie sa ia o alta , astfel incat sa sa impiedice insinuarea fortelor raului in viata sa.In unele regiuni, se putea scoate verigheta de pe deget dupa nasterea primului copil, dar in nici un caz inainte de acest eveniment.

Continuarea, pe diane.ro.

×
Subiecte în articol: verigheta
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close