Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Numai de bine: Cum scăpați de grăsimea de pe burtă

Numai de bine: Cum scăpați de grăsimea de pe burtă

Numai de bine: Cum scăpați de grăsimea de pe burtă
19 Apr 2015   •   10:59

Lăsăm în urmă sărbătorile şi scuzele şi ne reapucăm de sport. Iar cei care cred că a face mişcare e mai degrabă un moft, sau o tendienţă, ar trebui să afle că, de exemplu, grăsimea de pe abdomen este cea mai periculoasă. Şi asta pentru că sporeşte riscul bolilor de inimă şi chiar al cancerului. Aşa că, ceea ce noi numim simplu în popor -"burtă", specialiştii o consideră bombă cu ceas.

Poate prima regulă pentru a scăpa de grăsimea de pe abdomen este să aveţi grijă la ce mâncaţi şi să renunţaţi la alcool pentru a pierde, constant, în greutate.

Bărbaţii sunt cei mai predispuşi acumulărilor de grăsime pe abdomen. Uneori cară după ei toată viaţă acea grăsime suplimentară, fără să conştientizeze riscurile la care se supun. Dincolo de aspectul estetic, eliminarea deja celebrei "burţi" este obligatorie pentru sănătate.

De altfel,stimulând grupele musculare mari vei consuma mai multe calorii decât atunci când lucrezi, de exemplu, numai bicepsul. Daca nu vă încantă exerciţiile fizice intense, puteţi opta pentru alte variante eficiente de miscare, cum ar fi alergarea.

În acest fel putem pierde până la 4 kg, într-o perioadă scurtă de timp. Persoanele supraponderale nu trebuie să exagereze cu alergarea pentru a nu suprasolicita articulaţiile. Până ajung la o greutate mai aproape de cea dorită, este recomandată plimbarea.

Cislismul este o altă activitate recomandată pentru arderea rapidă a caloriilor. Nu mai amânaţi niciun moment să faceţi parte din comunitatea celor aproape 600 de milioane de oameni din toată lumea care fac o plimbare cu bicicletă măcar o dată pe lună.

×
Subiecte în articol: Numai de bine
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close