Antena 3 CNN Life Riscurile suplimentare la care te supui dacă reaprinzi o ţigară

Riscurile suplimentare la care te supui dacă reaprinzi o ţigară

Riscurile suplimentare la care te supui dacă reaprinzi o ţigară
10 Aug 2018   •   22:27

Eşti în staţia de autobuz. Te plictiseşti de la atâta aşteptat, aşa că-ţi aprinzi o ţigară. Fix atunci soseşte autobuzul în staţie. O stopezi, că-i păcat să arunci o ţigară aproape întreagă, nu? Mare greşeală.

În cazul ăsta, ar trebui să-ţi faci mai multe griji cu privire la sănătate decât la bani. Reaprinderea unei ţigări stopate creşte şansele apariţiei cancerului pulmonar şi a bronşitei cronice.

Descoperirea a fost făcută încă de acum câţiva ani, dar prea puţină lume s-a arătat interesată de subiect pentru ca acesta să fie aprofundat în continuare. Studiul publicat în British Medical Journal a analizat peste 5.000 de fumători şi a descoperit că 19% dintre ei îşi sting la un moment dat ţigara pentru a o reaprinde ulterior.

Cei care stopează ţigări au şanse cu 15% mai mari de a face bronşită cronică decât cei care le fumează „dintr-un singur foc”. Asta înseamnă inflamarea mucoasei bronşice pe termen lung, manifestată prin tuse şi exces de mucus la nivelul căilor respiratorii, conform Noizz.ro.

×
Subiecte în articol: tigara
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close