Antena 3 CNN Life Știinţă Invenţia care revolutionează după 30 de ani chirurgia nervilor periferici

Invenţia care revolutionează după 30 de ani chirurgia nervilor periferici

Invenţia care revolutionează după 30 de ani chirurgia nervilor periferici
07 Apr 2014   •   16:59

Madalina Albu face parte din echipa romaneasca premiata cu aur si un premiu special la Targul de Inovatii – Innova de la Bruxelles in 2013 pentru inventarea conductorilor nervosi din colagen. Anul acesta, echipa din care face parte Madalina Albu a intrat in competitia PR3MIAZA INOVATIA, cel mai curajos program de sustinere si promovare a inventicii romanesti.

Tanara doctor chimist le-a spus organizatorilor competiţiei povestea acestei inventii si drumul parcurs de la idee, la produs si apoi la premiu. Inventia conductorilor nervosi vine in contextul in care de 30 de ani nu s-a mai schimbat nimic in acest domeniu, dar datorita utilizarii biomaterialelor pe baza de colagen, un polimer natural ce se gaseste in organism si care este perceput ca fiind constituent al acestuia, nu mai exista riscul de respingere a conductorului nervos, considera Madalina Albu.

Aceasta a mai explicat ca de la ideea inventiei si pana la realizarea ei propriu-zisa sunt foarte multi pasi de urmat si fiecare membru al echipei are un rol bine definit. “Ideile pe produse medicale apartin doctorilor, ei spun care sunt problemele medicale si de ce anume au nevoie, iar noi incercam sa construim biomaterialul necesar. In acest caz, medicii au spus <>. In Departamentul de Cercetare Colagen a Institutului National de Cercetare si Dezvoltare pentru Textile si Pielarie am realizat tubusoare de diferite marimi si cu diferite consistente si porozitati, iar acestea au fost testate din punct de vedere biologic in cadrul Institutului de Biologie si Patologie Celulara « N. Simionescu»”, a povestit inventatoarea.

Citiţi interviul integral pe PremiileInovatiei.ro.

Mai multe detalii despre invenţie aici.


×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Biden și Trump au stabilit regulile primei dezbateri televizate
x close