Antena 3 CNN Life Știinţă Rusia a inaugurat un laborator de cercetări ştiinţifice, pentru a studia posibilitatea de a clona mamuţi

Rusia a inaugurat un laborator de cercetări ştiinţifice, pentru a studia posibilitatea de a clona mamuţi

Rusia a inaugurat un laborator de cercetări ştiinţifice, pentru a studia posibilitatea de a clona mamuţi
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    02 Sep 2015   •   18:45

Rusia a inaugurat de curând un institut de cercetări ştiinţifice în Siberia, cu scopul de a studia ADN-ul unor specii de animale dispărute, precum mamutul, pentru a evalua posibilitatea de clonare a acestora, informează bbc.com.

Noul laborator "va cerceta celule vii în vederea clonării", a spus Semen Grigoriev, directorul Muzeului Mamuţilor din Universitatea Federală din acest oraş aflat în nord-estul Rusiei.

Semen Grigoriev a dezvăluit pentru revista Ogonek că "prioritatea institutului este de a analiza posibilitatea de readucere pe Pământ a mamuţilor".

La începutul acestui an, cercetătorii de la Universitatea Harvard au anunţat că au reuşit să copieze 14 gene de mamut lânos în genomul unui elefant asiatic.

Cercetătorii de la noul institut din Iakuţk speră că impresionanta lor colecţie, ce conţine peste 2.000 de fosile de animale preistorice, vor contribui la identificarea unor celule de calitate, bine conservate, din care va putea fi extras ADN viabil.

 

×
Subiecte în articol: Rusia clonare ADN
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close