Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Ce probleme de sănătate ascunde de fapt pofta de ciocolată!

Ce probleme de sănătate ascunde de fapt pofta de ciocolată!

Ce probleme de sănătate ascunde de fapt pofta de ciocolată!
Sursa foto: Foto:flickr.com
15 Apr 2016   •   12:42

Cu lapte, cu alune, albă sau negră ca o noapte fără stele! Indiferent cum o preferaţi, e clar: ciocolata este delicioasă. Bineînţeles, aşa cum am stabilit deja, trebuie mâncată în cantităţi rezonabile.

Cu toate acestea, există oameni capabili să mănânce ciocolată aproape non-stop. Nu vor prăjituri, dropsuri sau jeleuri, deci e clar că nu discutăm despre nişte "dependenţi de dulciuri". Lor le trebuie doar ciocolată. Chiar dacă vi se pare bizar, există o explicaţie ştiinţifică în faţa acestui tip de dependenţă.

Ciocolata poate să trădeze anumite carenţe în organismul nostru. Carenţa de magneziu se poate traduce ca o poftă de ciocolată sau carenţa de crom, de asemenea, ne poate transmite acest mesaj, cum că ne este poftă de ciocolată. Lipsa de magneziu este una din afecţiunile des întâlnite în societatea în care trăim.

În ciuda faptului ca reprezintă o sursa importanta de magneziu,  mai exact aproximativ 41 de miligrame pe 30 de grame de ciocolata, ideal ar fi sa căutăm și surse ceva mai sănătoase, cum ar fi legumele cu frunze verzi, oleaginoasele, bananele, peştele sau lactatele.

Sursa: Observator

×
Subiecte în articol: ciocolata probleme de sanatate
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close