Antena 3 CNN Politică Sinteza Zilei: Cum a preluat Elena Udrea controlul asupra ziarului Evenimentul Zilei

Sinteza Zilei: Cum a preluat Elena Udrea controlul asupra ziarului Evenimentul Zilei

Sinteza Zilei: Cum a preluat Elena Udrea controlul asupra ziarului Evenimentul Zilei
Sursa foto: Foto: VideoNews
22 Oct 2015   •   23:26

Potrivit unor surse judiciare, societatea comercială care i-ar fi revenit Elenei Udrea pentru a-i asigura unui om de afaceri continuarea derulării unui contract cu Hidroelectrica era "Evenimentul Zilei". Aceasta ar fi primit 90% din acțiunile societății care deține respectiva publicaţie încă de la începutul anului 2012.

 
„Pentru a-și exercita influența asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei și a celor din cadrul SC Hidroelectrica SA, la începutul anului 2012, a primit de la același om de afaceri, prin intermediar, suma de 3.800.000 USD și o creanță de 900.000 de euro pe care una din firmele controlate de omul de afaceri o deținea ca urmare a unui împrumut garantat cu pachetul de 90% din acțiunile la o societate comercială cu activitate în mass-media. În anul 2011, pentru a ascunde beneficiarul real al creanței de 900.000 de euro, primită cu titlu gratuit de la omul de afaceri, îi solicitase unei persoane să încheie un contract de novație cu schimbare de creditor pe o firmă a respectivei persoane”, se arată în comunicatul procurorilor. 
 
Pentru a nu se afla că era patroana uneia dintre cele mai cunoscute publicații din România, Elena Udrea a ascuns că este beneficiarul real al pachetului de acțiuni la societatea cu activitate în mass-media. Astfel, i-a solicitat unei alte persoane să încheie actele aferente tranzacției în numele său și să efectueze plățile prin creditarea firmei.

Anchetatorii susțin că astfel a fost disimulată proveniența sumei de circa 700.000 de euro, aferentă plăților efectuate pentru societatea mass-media și ascunzând astfel că este adevăratul proprietar la creanței ce a făcut obiectul novației cu firma omului de afaceri de la care a primit creanța.
 

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close