Antena 3 CNN Politică 100 de minute: PSD - PNL, război pentru susţinerea UDMR

100 de minute: PSD - PNL, război pentru susţinerea UDMR

100 de minute: PSD - PNL, război pentru susţinerea UDMR
Sursa foto: Foto: Agerpres
17 Apr 2015   •   19:08

UDMR a avut parte, astăzi, de toată crema politicii, la congresul în care reprezentanţii maghiarilor şi-au ales conducerea. Miza e mare, în condiţiile în care liberalii au anunţat deja că vor depune o nouă moţiune de cenzură şi că fac eforturi ca Guvernul Ponta să pice cât mai repede.

Vasile Blaga a mers până acolo încât le-a propus liderilor UDMR un parteneriat pentru 10 ani.

În timp ce premierul le-a transmis maghiarilor că a renunţat la a le mai lansa invitaţii, liberalii le-au propus celor din UDMR un parteneriat pentru următorii 10 ani.

"În 2013, la Miercurea Ciuc, v-am rugat să veniţi la guvernare, l-aţi urmat puţin, dar aţi plecat. Acum nu vă mai rog nimic pentru că ştiu că veţi face ceea ce dumneavoastră ştiţi că este bine", a adăugat Ponta.

"Vă propun să punem bazele unui parteneriat pe termen lung, de cel puţin zece ani. Avem câteva atuuri commune, avem experienţa unei colaborări foarte bune şi în opoziţie şi la guvernare", a spus Vasile Blaga, prezent la Congresul UDMR.

Liderii UDMR au fost avertizaţi totuşi de şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, să stea departe de apropiaţii lui Băsescu.

La acest Congres, maghiarii urmează să adopte noul program politic şi să îşi aleagă noile structuri de conducere.

×
Subiecte în articol: UDMR 100 de minute
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close