Antena 3 CNN Politică Atacurile în USL continuă. Antonescu: Politica externă nu înseamnă o colecţie de poze cu mai-marii lumii pe Facebook

Atacurile în USL continuă. Antonescu: Politica externă nu înseamnă o colecţie de poze cu mai-marii lumii pe Facebook

Atacurile în USL continuă. Antonescu: Politica externă nu înseamnă o colecţie de poze cu mai-marii lumii pe Facebook
Sursa foto: Foto: Agerpres
23 Feb 2014   •   18:25
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a criticat politica externă dusă de şeful statului, "cu puternice accente de subordonare", dar şi cea "palidă, inconsecventă" a Guvernului, adăugând: "Politica externă nu înseamnă o colecţie de poze cu mai-marii lumii ca să ţi-o pui pe Facebook".
Crin Antonescu a făcut aceste declaraţii duminică, la Deva, la Conferinţa teritorială a PNL Hunedoara, conform Mediafax.
  
"Politică externă avem, dar este fie cu puternice accente de subordonare pe mize electorale jenante, cazul preşedintelui, fie palidă, inconsecventă, cazul Guvernului. Politica externă nu însemnă o colecţie de poze cu mai-marii lumii ca să ţi-o pui pe Facebook. Politica externă nu înseamnă să te joci cu resursele ţării ca să fie mulţumit nu ştiu ce lobby-ist sau consultant influent. Politica externă înseamnă principii, coerenţă, atitudine, forţă. Politica externă înseamnă să ai un cuvânt de spus şi România trebuie să aibă un cuvânt de spus, mai ales în conjunctura actuală şi în conjunctura previzibilă în această parte a lumii", a susţinut liderul PNL.
El a mai spus că "România are nevoie în mod fundamental de o politică externă coerentă, activă şi ofensivă".
"Este important să ştim că România în politica externă ar trebui să fie vital interesată şi nu pasivă de realitatea ca administraţia americană, oricare va fi ea, să continue să acorde o atenţie majoră relaţiei cu Uniunea Europeană. Ar fi catastrofal pentru România ca politica externă a Washingtonului să considere la un moment dat Europa un teritoriu îndepărtat, excentric şi asemănător cu un muzeu. Este vital pentru noi ca tocmai acest parteneriat să îl punem în valoare şi este vital pentru noi ca în interiorul Uniunii Europene unde trebuie să spunem ceva, nu doar să luăm notiţe după dictare, în interiorul Uniunii Europene ideea parteneriatului economic, comercial, de investiţii şi de bună seamă de securitate între ţările din Uniunea Europeană şi Statele Unite să se întărească, nu să fie socotită o dată banală şi care este asigurată până la sfârşitul vieţii noastre", a adăugat Antonescu.
 

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close