Antena 3 CNN Politică Băsescu: Fac apel la Antonescu să nu le primească lui Şova şi Corlăţean jurământul de învestitură

Băsescu: Fac apel la Antonescu să nu le primească lui Şova şi Corlăţean jurământul de învestitură

Băsescu: Fac apel la Antonescu să nu le primească lui Şova şi Corlăţean jurământul de învestitură
Sursa foto: Foto: Mediafax
06 Aug 2012   •   19:41

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat, luni seară că, imediat ce Guvernul va depune la Curtea Constituţională listele electorale, el se va adresa CC cu o cerere de scurtare a termenului la care Curtea ar trebui să se pronunţe privind validarea sau invalidarea referendumului, scrie Mediafax.
   
El a spus că este "o mare eroare" desemnarea lui Dan Şova ca ministru, "având în vedere reacţiile care pot să apară împotriva Guvernului ca urmare a afirmaţiilor antisemite pe care acesta le-a făcut".
  
Băsescu a mai spus că o altă "mare eroare" o reprezină şi desemnarea lui Titus Corlăţean la Ministerul de Externe.
   
"Corlăţean este ministrul care a contrasemnat Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului prin care s-au redus atribuţiile Curţii Constituţionale. Acest lucru va avea un impact extraordinar asupra credibilităţii Ministerului de Externe al României", a susţinut Băsescu.
   
El a făcut un apel la Crin Antonescu să nu le primească acestora jurământul de învestitură.
   
"Fac apel la preşedintele interimar Crin Antonescu: încă nu e prea târziu, puteţi să nu le primiţi jurământul lui Şova şi lui Corlăţean. E o sugestie pentru binele României", a adăugat Băsescu.
   
În ceea ce îl priveşte pe fostul ministru de Externe Andrei Marga, preşedintele suependat a spus că acesta "era o calamitate penttru România".
   
"Marga era o calamitate pentru România. Nepregătit pentru asemenea funcţii, cu idei puţine, lipsit de fantezie şi de credibilitate. Şi el neştiutor de carte în ale externelor", a mai spus Traian Băsescu.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Top 5 prezidențiabili 2024. Cele mai vehiculate nume pentru Cotroceni
x close