Antena 3 CNN Politică Băsescu: Ordonanţa 45 este neconstituţională şi afectează procesul electoral

Băsescu: Ordonanţa 45 este neconstituţională şi afectează procesul electoral

Băsescu: Ordonanţa 45 este neconstituţională şi afectează procesul electoral
de M.T.    |    27 Aug 2014   •   21:12

Preşedintele Traian Băsescu i-a solicitat, miercuri, Avocatului Poporului să atace la Curtea Constituţională ordonanţa de urgenţă care modifică legea de organizare a alegerilor prezidenţiale

„Îl atenţionez pe premier, care a semnat această Ordonanţă, că atât Comisia de la Veneţia, cât şi Curtea Constituţională a României au recomandări şi hotărâri prin care precizează foarte clar că nu trebuie să se emită acte normative care să modifice legile electorale, într-un  interval de la 12 luni până la data alegerilor”, a a declarat Băsescu, la Palatul Cotroceni.

„Mi-aş permite să mai fac încă o dată un apel la Avocatul Poporului, care prin inactivitate sabotează democraţia, dar mai încerc un apel: să atace la Curtea Constituţională ordonanţa 45 din 2014”, a continuat preşedintele.

Băsescu susţine că ordonanţa adoptată în luna iunie afectează procesul electoral şi modifică elemente substanţiale din legea de organizare a alegerilor prezidenţiale.

În acelaşi timp, preşedintele a făcut un apel către Guvern să nu emită Ordonanţa de Urgenţă pentru "transferul primarilor".

„Victor Ponta are nevoie ca aerul de acest act normativ, pentru că, altfel, nu poate ajunge preşedinte. De aceea este această disperare să se încalce toate cutumele şi inclusiv Constituţia, pentru că administraţia locală este instituţie constituţională, este definită în Constituţie, şi Ordonanţa de Urgenţă nu trebuie emisă”, a explicat Băsescu.

„Actul de mâine, dacă va fi emis, cu privire la dreptul primarilor de a migra este un act care arată spaima lui Victor Ponta, el ştie că nu poate câştiga alegerile prezidenţiale şi încearcă să-şi creeze avantaje incorecte cu 10 săptămâni înainte de alegeri”, a adăugat Traian Băsescu.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close