Antena 3 CNN Politică Cine votează pentru DEMISIA lui Traian Băsescu

Cine votează pentru DEMISIA lui Traian Băsescu

Cine votează pentru DEMISIA lui Traian Băsescu
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de M.Z.    |    24 Iun 2014   •   08:54

Declaraţia propusă de parlamentari nu are valoare juridică, însă demersul este, conform preşedintelui Senatului, unul de principiu. Pentru a fi adoptată, declaraţia trebuie să întrunească majoritatea voturilor parlamentarilor prezenţi. 


Cel mai probabil, declaraţia prin care se cere demisia de onoare a preşedintelui României va fi adoptată, pentru că demersul este susţinut de majoritatea parlamentară, cu excepţia UDMR. Maghiarii au declarat că încă se mai gândesc în privinţa votului, iar o decizie va fi luată miercuri dimineaţă.

Parlamentarii PSD, UNPR şi PC, atât din Senat cât şi de la Camera Deputaţilor, vor vota pentru adoptarea declaraţiei. Cele trei partide numără 286 de senatori şi deputaţi, dintr-un total de 575.

Pe lângă cele trei partide, în favoarea declaraţiei vor vota şi o parte dintre senatorii neafiliaţi, printre care şi preşedintele senatului Călin Popescu Tăriceanu, cel care, de altfel, a şi iniţiat acest demers. Fostul preşedinte PNL este urmat de cel puţin alţi 14 parlamentari. 
 
Împotriva declaraţiei şi-au anunţat deja votul cei 56 de parlamentari ai Partidului Democrat Liberal, dar şi cei 22 de deputaţii ai PMP, partidul lui Traian Băsescu.

Rămâne de văzut cum votează parlamentarii PPDD, 20 la număr, dar şi ce vot vor da liberalii, ai căror senatori au anunţat deja că se vor alătura demersului iniţiat de Tăriceanu. 

Fratele şefului statului, Mircea Băsescu, a fost reţinut, joi seară, de procurorii anticorupţie. Mircea Băsescu este acuzat de trafic de influenţă. 

Antena 3 a prezentat, în ediţia de miercuri seară a emisiunii "
Sinteza Zilei", imagini în care fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, apare discutând cu fiul lui Bercea Mondial despre plata unor sume importante de bani în scopul eliberării interlopului.

 
Cine votează pentru demisia lui Băsescu
 
PSD+UNPR+PC - 286 parlamentari
Grupul lui Tăriceanu - 14 parlamentari
Posibil UDMR - 26 parlamentari
 
Cine votează împotriva demisiei lui Băsescu
 
PDL - 56 parlamentari
PMP - 23 parlamentari
PNL - 142 parlamentari

×
Subiecte în articol: mircea basescu
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close