Antena 3 CNN Politică Comandantul suprem militar la NATO, la Antena 3. Generalul Philip Breedlove: NATO apără toţi membrii, inclusiv România

Comandantul suprem militar la NATO, la Antena 3. Generalul Philip Breedlove: NATO apără toţi membrii, inclusiv România

Comandantul suprem militar la NATO, la Antena 3. Generalul Philip Breedlove: NATO apără toţi membrii, inclusiv România
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    01 Apr 2015   •   21:55
România va fi apărată ca orice stat membru NATO, în cazul unui atac al Rusiei, pentru că suntem toţi pentru unul şi unul pentru toţi - acesta a fost mesajul transmis de comandantul suprem militar al NATO, generalul Philip Breedlove, miercuri, în exclusivitate la Antena 3.
 
Comandantul suprem militar al NATO, generalul Philip Breedlove, a vorbit miercuri, la Antena 3, despre posibilitatea ca Rusia să atace România. Generalul a spus că NATO apără toţi membrii, inclusiv România, şi să nu ne fie frică de Putin şi federaţia rusă.
 
Ţara noastră este un aliat foarte serios al SUA, a mai spus generalul american, întrebat ce poate face NATO pentru a pune capăt acestei posibilităţi de atac a Rusiei.
 
Philip Breedlove a admis faptul că trebuie să fim conştienţi că Rusia are capacitatea de a face multe, dar, totuşi, este o ţară care înţelege ce înseamnă NATO.
 
În plus, NATO apără toţi membrii, inclusiv România şi "NATO va fi mereu alături de România", a punctat generalul Breedlove.
 
De asemenea, comandantul suprem militar al NATO a spus că România este "o ţară foarte importantă şi puternică, şi devine din ce în ce mai importantă".
 
Nici subiectul scutului antirachetă nu a fost ratat, despre care Breedlove a spus că "la Deveselu este una scut sută la sută defensiv".

Generalul a răspuns mai multor întrebări pe această temă, adresate de jurnalistul Radu Tudor, realizator Antena 3.
 
Iată, în înregistrarea de mai sus, interviul integral cu comandantul suprem militar al NATO, generalul Philip Breedlove, difuzat miercuri, la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.
 
Generalul Philip Breedlove este cel mai important comandant al forţelor militare NATO. Sunt 28 de ţări membre NATO, printre care şi România, iar generalul cu patru stele Philip Breedlove coordonează toate armatele ţărilor membre NATO.
 
Conferinţa Comandamentului European al Forţelor Armate ale SUA (EUCOM) cu şefii apărării din Europa Centrală se va desfăşura, miercuri şi joi, la Bucureşti, la eveniment participând şi generalul Philip Breedlove.

×
Parteneri
Prognoza meteo 18 martie - 15 aprilie 2024
x close