Antena 3 CNN Politică Crin Antonescu: Nimeni nu are o atitudine homofobă

Crin Antonescu: Nimeni nu are o atitudine homofobă

Crin Antonescu: Nimeni nu are o atitudine homofobă
Sursa foto: Foto: Agerpres
09 Iun 2013   •   20:16
Preşedintele Comisiei de revizuire a Constituţiei şi preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, în cadrul emisiunii Punctul de Întâlnire, realizată de Radu Tudor, că există idei foarte importante în noua Constituţie, dar există un interes pentru polemică şi în mod special pentru polemica legată de homosexualitate. 
 
"Nu o să faceţi un breaking news pentru că o televiziune a vorbit despre mine, despre PNL, despre Antena 3. Nu putem să le mai luăm ca bază de discuţie. Acolo este o oficină de propagandă relativ proaspătă şi tot ce se întâmplă acolo arată, până la urmă, un program politic. Al cui exact, nu aş putea să vă spun clar", a comentat Antonescu. 
 
Preşedintele liberal a arătat că nu poate fi vorba despre un atac la adresa Bisericii din partea sa. 
 
 
"Este vorba despre faptul că, în această chestiune eu am votat, şi îmi menţin opţiunea, un amendament, în sensul de a face referire la înţelegerea consimţită între un bărbat şi o femeie", a explicat liberalul. 
 
"În rest, nimeni nu are o atitudine homofobă. Am votat împreună completarea unui articol important, care interzice discriminarea în România, inclusiv pe criterii de orientare sexuale. Noi am ajuns în următorul cerc vicios: a fost selectat acest subiect pentru că el face rating, este mai interesant, pentru că se poate face politică cu el, s-a discutat ca şi cum am fi avut doar acest subiect în comisie. Ori comisia, care a ajuns spre jumătatea revizuirii Constituţiei, a acoperit subiecte mult, mult mai importante, a completat câteva articole legate de libertatea cetăţeanului. S-a vorbit despre spaima unora că vom avea o Constituţie fluviu. Eu vă spun de pe acum că noua Constituţie nu îşi va modifica semnificativ mărimea", a conchis preşedintele PNL.
 

×
Subiecte în articol: Constitutie atitudine articol
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close