Antena 3 CNN Politică Darius Vâlcov, adus la DNA. Fostul ministru încearcă să scape de arestul preventiv

Darius Vâlcov, adus la DNA. Fostul ministru încearcă să scape de arestul preventiv

Darius Vâlcov, adus la DNA. Fostul ministru încearcă să scape de arestul preventiv
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    06 Apr 2015   •   15:37
Update 15.37 - Fostul ministru al Finanţelor Darius Vâlcov, a făcut o cerere de înlocuire a arestului preventiv, după ce şi-a recunoscut faptele, ultima dată când a fost în faţa judecătorilor.
 
El a fost chemat astăzi de procurori să dea o declaraţie în faţa procurorilor DNA.
 
Fostul ministru este de câteva ore în faţa anchetatorilor.
_________________________________________

Ştirea iniţială 11.41

Fostul ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov, a fost adus cu duba la DNA, luni dimineaţă, pentru a da declaraţii.
 
Vâlcov a fost adus la Direcţia Naţională Anticorupţie din sediul arestului central al Poliţiei Capitalei, acolo unde se află din 2 aprilie.

Procurorii îl acuză că ar fi intervenit, când era primar al Slatinei, în atribuirea unor contracte către un om de afaceri. DNA a mai cerut arestarea lui Vâlcov într-un alt dosar, cerere încuviinţată de plenul Senatului. Procurorii îl acuză că a sprijinit mai multe firme care ar fi fost deţinute de el şi administrate prin interpuşi. 
 
Instanţa supremă a hotărât arestarea preventivă a fostului ministru al Finanţelor Darius Vâlcov, în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă. Vâlcov ar fi intervenit, când era primar al Slatinei, în atribuirea unor contracte către un om de afaceri.
 
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis astfel contestaţia procurorilor DNA la decizia din 26 martie prin care s-a decis cerecetarea lui Vâlcov în arest la domiciliu, în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă. 
 
Fostul ministru al Finanţelor a fost arestat la domiciliu din 26 martie, după ce judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie de arestare preventivă a lui Vâlcov. 
   
DNA a cerut Senatului în 24 martie noul aviz pentru arestarea lui Vâlcov, acesta fiind suspectat şi că a folosit informaţii obţinute când a fost primar, senator şi ministru, pentru a sprijini o firmă de cadastru, una de contabilitate şi un birou de avocatură. Procurorii susţin că aceste firme erau deţinute de Vâlcov, dar erau administrate prin interpuşi. 
 
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie îl acuză pe Darius Vâlcov de trafic de influenţă, după ce el ar fi intervenit, când era primar al Slatinei, în atribuirea unor contracte către un om de afaceri, care i-ar fi promis 20 la sută din sumele încasate.
 
Potrivit DNA, Darius Vâlcov ar fi obţinut mai multe bunuri, între care trei lingouri de aur, care cântăresc în total trei kilograme, un tablou cu ramă aurie, inscripţionat Renoir, un tablou inscripţionat Jean Cocteau şi o pictură pe lemn, inscripţionată Aurel Acasandrei, precum şi sumele de 90.000 de dolari şi 1.323.850 de lei. Anchetatorii susţin că banii şi bunurile au fost depozitate într-un seif.

 

×
Subiecte în articol: Darius Valcov
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close