Antena 3 CNN Politică Deputaţii şi-ar putea cumpăra din banii lor anvelope de iarnă pentru maşinile Camerei

Deputaţii şi-ar putea cumpăra din banii lor anvelope de iarnă pentru maşinile Camerei

Deputaţii şi-ar putea cumpăra din banii lor anvelope de iarnă pentru maşinile Camerei
Sursa foto: Foto: Intact Images
21 Oct 2011   •   14:49
Fiecare deputat şi-ar putea achiziţiona din banii lui anvelopele de iarnă pentru dotarea maşinilor de la Camera Deputaţilor, informează Mediafax. Deputaţii vor avea posibilitatea decontării ulterioare din sumele forfetare, bunurile rămânând în patrimoniul Camerei.

În şedinţa de marţi a Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor s-a discutat despre dotarea autoturismelor cu anvelope de iarnă, având în vedere că a intrat în vigoare legea care impune folosirea acestor anvelope de la 1 noiembrie.

Liderul deputaţilor UDMR Mate Andras Levente a declarat, vineri, că anvelopele de iarnă nu se cumpără din bugetul Camerei Deputaţilor, ci de fiecare deputat în parte şi se vor deconta din suma forfetară, acestea rămânând în inventarul Camerei.

 "Anvelopele nu se cumpără din banii Camerei Deputaţilor, se cumpără de fiecare deputat în parte, cum se cumpără şi acum antigelul, lichidul pentru parbriz. Banii necesari se vor deconta din suma forfetară, iar anvelopele rămân în inventarul, în proprietatea Camerei Deputaţilor", a spus Mate Andras Levente.

El a explicat că atunci când se face inventarul, deputatul trebuie să predea, spre exemplu, pe lângă maşină, şi patru anvelope de iarnă, patru anvelope de vară.

"Ni s-a atras atenţia că şi janta se cumpără de către deputaţi şi apoi se pune pe inventar", a adăugat Mate Andras Levente.


Deputatul PNL, chestor al Camerei Deputaţilor, Dan Motreanu a precizat că nu poate fi o soluţie ca anvelopele de iarnă să fie achiziţionate din bugetul Camerei Deputaţilor deoarece nu se poate face o rectificare bugetară pentru acest lucru.

"Va trebui ca fiecare deputat să-şi cumpere din banii lui un rând de anvelope de iarnă şi să le deconteze din suma forfetară, de la capitolul cheltuieli curente. O să se deconteze, de exemplu, câte două cauciucuri pe lună. Nu cred că este o altă variantă", a susţinut Motreanu.

Liderul deputaţilor PDL Mircea Toader a spus, în schimb, că achiziţionatea anvelopelor de iarnă trebuie făcută din buget şi că trebuie găsită o soluţie în acest sens.

"Anvelopele de iarnă trebuie luate pe buget, ca orice cauciuc care trebuie schimbat la un număr de kilometri", a precizat deputatul PDL.


Secretarul general adjunct al Camerei Marian Enache a răspuns că Secretariarul va face o propunere pentru rezolvarea acestei probleme.

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close