Antena 3 CNN Politică Deputatul Cătălin Rădulescu își mitraliază propria lege. PSD-istul a anunțat că nu mai susține proiectul privind abuzul în serviciu

Deputatul Cătălin Rădulescu își mitraliază propria lege. PSD-istul a anunțat că nu mai susține proiectul privind abuzul în serviciu

Deputatul Cătălin Rădulescu își mitraliază propria lege. PSD-istul a anunțat că nu mai susține proiectul privind abuzul în serviciu
de M.Z.    |    29 Dec 2017   •   10:54

Controversatul proiect privind abuzul în serviciu a fost retras. Iniţiatorul, deputatul PSD Cătălin Rădulescu, a anunţat că îşi retrage semnătura de pe document şi nu îl mai susţine. 

Totul vine după ce a fost aspru criticat în spaţiul public, parlamentarii find acuzaţi că îşi votează super-imunitatea. 

Alţi doi deputaţi PSD anunţaseră anterior că vor renunţa la susţinerea proiectului. 

Deputatul Cătălin Rădulescu a anunţat că nu mai vrea să îşi susţină propriul proiect de lege pentru că a depus deja amendamente asemănătoare în comisia specială pentru modificarea codurilor penale. 

”Am retras proiectul, însă avem amendamente depuse acum trei luni de zile la comisia specială. Voi susține reducerea pedepselor”, a spus Cătălin Rădulescu, deputat PSD.

Aşadar, problema nu este că modificările ar fi dăunat în vreun fel, ci că ele există deja în altă parte. Nu acelaşi lucru l-au considerat şi colegii de partid ai lui Cătălin Rădulescu. 

Deputatul-mitralieră, lăsat fără muniție de colegi

”Îmi voi retrage semnătura de pe proiectul de lege, pentru că nu susțin inițiativa și nu sunt de acord nici cu demersul. Am fost greșit informată de către colegul meu (am fost informată că semnez pentru susținerea unor proiecte de legi care nu aveau nimic de-a face cu Justiția) și, din câte știu, în această situație se mai regăsesc și alți colegi”, a spus Aida Căruceru, deputat PSD.

Probleme au fost sesizate şi de Liviu Pleşoianu. Acesta nu este de acord cu instituirea pragului de 200.000 de euro pentru abuzul în serviciu, care oferă imunitate totală demnitarilor în fața legii penale. 

În plus, a calificat abrogarea articolului referitor la "Folosirea abuzivă a funcției în scop sexual" drept o "maximă aberație".

"Atunci când una discutăm şi alta fumăm... N-am de gând să fac niciun compromis! Nu e deloc în regulă să amestecăm mere bune cu mere stricate... Foarte greșită abordarea iniţiatorului!”, a replicat și Liviu Pleşoianu, deputat PSD.

Un alt proiect de lege, depus tot de deputatul PSD Cătălin Radulescu, prevede că toți demnitarii sunt scoși din categoria "funcționarului public în sensul legii penale". Acest proiect a fost semnat de 40 de parlamentari PSD și a fost înregistrat pe 20 decembrie.

×
Parteneri
Razie de amploare în Bucureşti şi Ilfov: peste 720 de amenzi
x close