Antena 3 CNN Politică Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Germania

Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Germania

Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Germania
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    30 Apr 2015   •   18:02
Emil Hurezeanu a fost propus pentru funcţia de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în Germania, iar preşedintele Klaus Iohannis a aprobat propunerea de numire în acest post.

De asemenea, şeful statului a mai semnat şi numirea lui Adrian Cioroianu ca ambasador, Delegat permanent pe lângă UNESCO, informează un comunicat remis de Administraţia Prezidenţială.

Fostul director SRI George Maior a fost propus pentru funcţia de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în SUA, iar preşedintele Klaus Iohannis a aprobat propunerea de numire în acest post.
 
De asemenea, soţul judecătoarei Iulia Motoc, Mihnea Ioan Motoc, a fost numit ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, iar Bogdan Mazuru, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în Austria.
 
La rândul său, Ion Jinga a fost numit ambasador şi reprezentant permanent pe lângă Oficiul ONU.
 
Conform comunicatului, Luminiţa Teodora Odobescu a fost numit ambasador şi reprezentant permanent al României la Uniunea Europeană, Adrian Cosmin Vieriţă - reprezentant permanent pe lângă Oficiul ONU Geneva, iar Carmen Liliana Podgorean - ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în Argentina şi Paraguay.
 
Alte numiri mai sunt cea a lui Iulian Buga - ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în Regatul Suediei, Mihai Constantin Coman - ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în Regatul Arabiei Saudite, Constantin Mihail Grigorie - ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în Republica Cehă.
 
Ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în Belarus a fost numit Viorel Moşanu, în timp ce Adrian Davidoiu a fost numit ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în Regatul Norvegiei.
 
Alte 10 persoane au fost rechemate la post. "În conformitate cu prevederile constituţionale privind numirea/rechemarea reprezentanţilor diplomatici ai României şi în baza consultărilor cu prim-ministrul şi cu ministrul Afacerilor Externe, Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a aprobat următoarele propuneri de rechemare/numire de ambasadori:
 
- Mihnea Ioan Motoc, ambasador, Reprezentant permanent al României la Uniunea Europeană
- Iulian Buga, ambasador în SUA
- Maria Ciobanu, ambasador, Şeful Misiunii României pe lângă Oficiul ONU Geneva
- Silvia Davidoiu, ambasador în Republica Austria
- Daniela Grigore Gîtman, ambasador în Republica Cehă
- Bogdan Mazuru, ambasador în Republica Franceză şi în Principatul Monaco
- Ion Jinga, ambasador în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord
- Nicolae Manolescu Apolzan, ambasador, Delegat permanent pe lângă UNESCO 
- Răduţa Matache, ambasador în Regatul Suediei
- Simona Miculescu, ambasador, Reprezentant permanent la ONU - New York", se mai arată în comunicat.
 

×
Subiecte în articol: ambasador Klaus Iohannis
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close