Antena 3 CNN Politică Europarlamentarul PDL Cristian Preda, despre reorganizarea propusă de Băsescu: „Ne-am făcut de râs“

Europarlamentarul PDL Cristian Preda, despre reorganizarea propusă de Băsescu: „Ne-am făcut de râs“

Europarlamentarul PDL Cristian Preda, despre reorganizarea propusă de Băsescu: „Ne-am făcut de râs“
Sursa foto: Foto: Mediafax
25 Iun 2011   •   20:07

Democrat liberalii nu sunt de-acord cu varianta de reorganizare administrativ teritorială propusă de Traian Băsescu. Mai mulţi parlamentarii PDL cred că iniţiativa şefului statului e una greşită, nefundamentată şi care trebuie abandonată.

Democratul PDL Cătălin Croitoru care crede că varianta de reorganizare propusă de Traian Băsescu nu e viabilă.

Din aceleaşi motive, europarlamentarul PDL Cristian Preda consideră că partidul său ar trebui să renunţe la reorganizare.

"Ne-am făcut de râs. Nu am construit ceva consistent, nu trebuia pornit de la numărul regiunilor, trebuia pornit de la ceea ce înseamnă un nivel intermediar util, trebuia să vedem ce anume se întâmplă la nivel local - oraşe şi comune, ce anume servicii nu se pot face la acest nivel. (...) Noi am pornit de la un număr, care e tot ce poate fi mai arbitrar şi acum jucăm un fel de ping-pong - opt, opt cu doi. (...) Cred că e raţional în acest moment să abandonăm acest proiect care a fost prost pregătit şi care ne duce într-o fundătură", a declarat europarlamentarul PDL Cristian Preda, citat de Cotidianul.ro.

Traian Băsescu a propus, iniţial, împărţirea României în opt judeţe mari. După mai multe runde de negocieri eşuate cu partenerii de guvernare de la UDMR, preşedintele a revenit cu o nouă ofertă: 8 regiuni plus două judeţe mici: Harghita şi Covasna, cu statut special.

 


×
Parteneri
Incendiu puternic lângă stadionul Dinamo București
x close