Antena 3 CNN Politică Exces de Putere. Contractele şi sumele din spatele afacerii "Case de lux pentru săraci", marca Adriean Videanu

Exces de Putere. Contractele şi sumele din spatele afacerii "Case de lux pentru săraci", marca Adriean Videanu

Exces de Putere. Contractele şi sumele din spatele afacerii "Case de lux pentru săraci", marca Adriean Videanu
Sursa foto: Foto: Agerpres
30 Mar 2013   •   19:44

Oana Stancu a prezentat, sâmbătă seară, în emisiunea Exces de putere, documente şi detalii ale afacerii "Case de lux pentru săraci", afacere prin care Adriean Videanu a salvat un un dezvoltator privat de la faliment.

Astfel, aflăm care sunt sumele pe care le-a cheltuit Adriean Videanu pentru "locuinţele sociale", adevărate apartamente de lux, în rezidenţă, destinate oamenilor care trebuiau relocaţi din Centrul Istoric.

140 de apartamente, cu chirii care merg, în realitatea, până la 1.500 de euro pe metrul pătrat, deşi media recunoscută este de 835 euro pe metrul pătrat, (conform domnului Videanu).

Videanu, pe atunci primar al Capitalei, a declarat că nu există niciun semn de întrebare în această operaţiune, dat fiind că o anchetă a Curţii de Conturi, "singura instituţie avizată să ancheteze", a concluzionat că totul este în regulă.

Oana Stancu a citat şi o dispoziţie a Primăriei Generale din mai 2008, semnată de Adriean Videanu, în care se arată, negru pe alb, că locuinţele trebuie mutate în "locuinţe sociale".

Problema este că domnul Videanu a denunţat această mutare, deşi chiar semnătura dânsului apare pe documentul citat. Domnul Videanu, într-o intervenţie anterioară, arăta că cel care a schimbat destinaţia în locuinţe sociale se face vinovat de deturnare de fonduri şi trebuie să răspundă

Răzvan Dumitrescu a prezentat în ediţia de miercuri seară a emisiunii "Subiectiv" de la Antena 3, detaliile afacerii "Case de lux pentru săraci", încheiate de liderul PDL Adriean Videanu.

Un total al acestei afaceri? 38 de milioane de euro

Oana Stancu a cerut, de la Primăria Generală, dacă s-a făcut o recepţie pentru aceste apartamente (conformitatea între ce se arată în proiect şi ce este în realitate), dar Primăria Capitalei răspunde mai mult decât vag: În ceea ce priveşte recepţia, există proces verbal la terminarea lucrărilor.

Totuşi, Corpul de Control al premierului cercetează situaţia de la Primăria Capitalei, în legătură cu aceste afaceri.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close