Antena 3 CNN Politică Gabriel Berca: Niciun salariu nu este suficient pentru poliţiştii obişnuiţi să fure

Gabriel Berca: Niciun salariu nu este suficient pentru poliţiştii obişnuiţi să fure

Gabriel Berca: Niciun salariu nu este suficient pentru poliţiştii obişnuiţi să fure
Sursa foto: Foto: INTACT Images
25 Mar 2012   •   10:51

Niciun salariu nu este suficient pentru poliţiştii obişnuiţi să fure, pentru că ei sunt supuşi tentaţiei, iar aceştia trebuie daţi afară din sistem, a declarat ministrul de Interne, Gabriel Berca, în cadrul unei emisiuni televizate.

Întrebat care ar fi salariul decent pentru un poliţist, ministrul Gabriel Berca a spus că pentru poliţiştii obişnuţi să fure, niciun salariu nu ar fi suficient, pentru că ei sunt supuşi tentaţiei.

Gabriel Berca le-a transmis poliţiştilor corupţi că Ministerul Administraţiei şi Internelor are "anticorpii necesari pentru a curăţa sistemul".

"Trebuie să-i dăm afară din sistem pe aceşti oameni. În rest, sunt convins că trebuie să fie un salariu mult mai mare decât este acum. Însă România a făcut nişte eforturi în ultimii doi ani de zile pentru a fi stabilizată din punct de vedere economic şi s-a plătit un cost politic foarte important. Avem nevoie de creşteri de salarii. Încercăm şi ne-am asumat revenirea salariilor după 1 iunie, şi mai departe să vedem", a mai spus Berca.

El a afirmat că nu îşi face iluzii, pentru că ştie că va exista în continuare corupţie, dar important este ca aceasta să fie diminuată.

Întrebat dacă unora dintre poliţişti le este teamă să tragă cu pistolul atunci când urmăresc un infractor, ministrul a spus că există situaţii când acest lucru se întamplă şi că trebuie găsite soluţii.

"Afară, când cineva încalcă legea şi devine agitat, se pun cătuşele. Democraţia funcţionează pe reguli şi pe lege. Eu cred că timorarea unor oameni din poliţie este nefirească. A celor corecţi, la ei mă refer. Mă gândesc că poate este nevoie de o lege mai aspră. Este o problemă care nu cred că va genera mari discuţii, cred că şi puterea şi opoziţia doresc acest lucru", a spus ministrul Administraţiei şi Internelor.

Gabriel Berca a precizat că vrea înăsprirea legii pentru ca poliţiştilor să nu le mai fie teamă să tragă. "Eu nu vreau să mai văd poliţişti umiliţi", a spus Gabriel Berca.

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close