Antena 3 CNN Politică Iohannis: E inadmisibil că Ponta s-a pronunţat în cazul dosarului meu de incompatibilitate

Iohannis: E inadmisibil că Ponta s-a pronunţat în cazul dosarului meu de incompatibilitate

Iohannis: E inadmisibil că Ponta s-a pronunţat în cazul dosarului meu de incompatibilitate
Sursa foto: Foto: Agerpres
27 Oct 2014   •   21:43

Candidatul ACL la funcţia de preşedinte al României, Klaus Iohannis, a declarat luni seară, la un post de televiziune că este "inadmisibil" ca prim-ministrul Victor Ponta să facă afirmaţii despre dosarul său de incompatibilitate, înainte ca instanţa să se pronunţe, informează Agerpres.

"Aflam astăzi de la televizor că, din Parlament, prim-ministrul a decretat că eu voi fi declarat incompatibil. Nu ştiu de unde are prim-ministrul această certitudine. Poate aflăm mâine, poimâine că are un doctorat şi în incompatibilităţi, dar în niciun caz nu poate prim-ministrul României să facă astfel de afirmaţii. Dacă ar fi fost simplu candidat domnul Victor Ponta, puteam să o mai interpretăm ca şi campanie electorală, dar este inadmisibil ca prim-ministrul României în faţa camerelor de luat vederi să declare cu fermitate ceea ce nu a declarat încă instanţa", a spus Iohannis.

El şi-a manifestat convingerea că va câştiga procesul cu Agenţia Naţională de Integritate.

"Eu îmi cunosc dosarul, îmi cunosc situaţia. Nu sunt în incompatibilitate, aşa cum susţine ANI", a precizat Iohannis.

Candidatul ACL susține că "ar fi fost mai bine dacă acest dosar ar fi fost finalizat înainte să înceapă campania electorală", pe motiv că este folosit împotriva sa "şi de prim-ministru, şi de preşedinte, şi de alţi candidaţi în lipsă de idei proprii".

Victor Ponta a afirmat luni că liderul PNL va pierde procesul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu Agenţia Națională de Integritate, care îl acuză de incompatibilitate, invocând decizii similare date anterior de instanţă.

"Rezultatul este ştiut de toată lumea: domnul Iohannis va fi declarat incompatibil pentru că, până acum, asta e practica unitară a Înaltei Curţi. Deci, în toate cazurile anterioare au spus la fel. Dacă ar fi judecat acum, se putea victimiza domnul Iohannis, apărea o tulburare în opinia publică. Aşa, domnul Iohannis va pierde în noiembrie alegerile, va fi primar şi ca primar bănuiesc că nu va mai exista niciun fel de presiune asupra curţii supreme să dea o decizie împotriva tuturor deciziilor de până acum", a declarat premierul la Palatul Parlamentului.

 

×
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close