Antena 3 CNN Politică Iohannis şase case, Ponta 007 şi indecenţa Elenei Udrea în afişele electorale, subiectele unei campanii electorale atipice

Iohannis şase case, Ponta 007 şi indecenţa Elenei Udrea în afişele electorale, subiectele unei campanii electorale atipice

Iohannis şase case, Ponta 007 şi indecenţa Elenei Udrea în afişele electorale, subiectele unei campanii electorale atipice
de M.T.    |    25 Oct 2014   •   12:33

Iohannis şase case, Ponta 007 şi indecenţa Elenei Udrea în afişele electorale au fost principalele teme în atenţia opiniei publice în prima parte a campaniei. Deşi nu candidează, Traian Băsescu a jucat un rol activ, lansând false subiecte de dezbatere pentru a o ajuta pe protejata sa.

A mai rămas o săptămână până la primul tur al prezidenţialelor, dar până acum campania s-a concentrat pe subiecte atipice

Mai sunt câteva zile până când vom afla finaliştii alegerilor prezidenţiale. În teorie, în cele trei săptămâni de campanie electorală de până acum ar fi trebuit să cunoaştem programele cu care candidaţii încearcă să ne convingă să le dăm votul. În practică însă, agenda publică a fost ocupată de alte subiecte.

Scandalul ofiţerului acoperit, spre exemplu, a deturnat zile bune atenţia de la adevăratele dezbateri. Traian Băsescu a lansat tema în spaţiul public pe 9 septembrie, a reluat-o în câteva rânduri, pentru ca pe 13 octombrie, în plină campanie să afirme că Victor Ponta a fost spion al SIE în perioada 1997-2001.

Au urmat o avalanşă de declaraţii din toate zonele politice, dar şi acuzaţii la adresa lui Traian Băsescu care a încercat să obţină de la SIE lista ofiţerilor acoperiţi încă din 2013, deşi legal nu avea dreptul să o facă.

Un alt scandal care nu s-a stins încă este cel legat de modul în care Klaus Iohannis a dobândit cele şase case. În loc să explice cum a reuşit să cumpere atâtea proprietăţi din salariul de profesor şi din banii de meditaţii, Iohannis a ales să-şi jignească foştii colegi de breaslă.

Întrebat cum îşi explică faptul că alţi dascăli nu reuşesc să facă o asemenea avere din meditaţii, candidatul ACL a răspuns sec: "Ghinion !".

În plus, asupra lui Iohannis planează şi alte semne de întrebare. PSD i-a solicitat liberalului să lămurească implicarea sa în problema adopţiilor internaţionale, sugerând totodată că aceasta ar fi adevărata sursă a banilor lui Iohannis.

Elena Udrea, susţinută oficial de Traian Băsescu, s-a remarcat până acum în campanie doar în afişele electorale. În rol de şcolăriţă cu ghiozdanul la spate sau de muncitor în construcţii cu o cască de protecţie pe cap, portretele electorale ale Elenei Udrea au fost catalogate de presă drept triviale.

De altfel, Udrea a şi răspuns acestor critici şi a spus că şi-a dorit o imagine care să atragă atenţia.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close