Antena 3 CNN Politică La Ordinea Zilei. SURSE: Guvernul va contesta clasarea dosarului Flota

La Ordinea Zilei. SURSE: Guvernul va contesta clasarea dosarului Flota

La Ordinea Zilei. SURSE: Guvernul va contesta clasarea dosarului Flota
26 Ian 2015   •   19:30

Dosarul "Flota", unul dintre dintre cele mai grele din istoria post-decembristă, ar putea fi redeschis în ciuda hotărârii luate de procuoririi DNA pe şest, de a-l clasa.

În afara contestaţiei deja anunţate de expertul Gabriel Ştefănescu, fostul evaluator din dosarul "Flota", aflăm de la alte surse oficiale, că o altă contestaţie va fi depusă chiar de Guvernul României. Ce rol are Guvernul în acest dosar,  dar şi pe ce temei va depune contestaţia?

Răzvan Savaliuc a intervenit telefonic la Antena 3, în cadrul ediţiei emisiunii "la Ordinea Zilei cu Dana Grecu şi Radu Tudor", unde a explicat care sunt procedurile pe care Guvernul trebuie să le urmeze: "Primul lucru pe care trebuie să îl facă DNA este să  comunice soluţia de clasare părţilor  din dosar. Partea civilă prejudiciată, care este Guvernul României prin autoritatea de valorificare a activelor statului şi partea care a prejudiciat (...)  Prima obligaţie pe care trebuie să o aibă AVAS-ul, după ce DNA va comunica soluţia  este să facă în termen de 20 de zile plângere la Procurorul Ierarhic Superior , adică la şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi. Iar după ce va respinge plângerea Guvernului, atunci vor avea calea deschis la instanţa de judecată", a explicat acesta.


"Eu zic că din procesul de lichidare al companiei Petromin, care a fost invocat de Gabriel Ştefanescu (n.r. expertul care s-a ocupat de dosarul Flota), vom avea surpize. Statul are de recuparat nişte bani. Compania Petromin a lăsat nişte găuri bugetului statului român. Procesul de lichidare nu este unul uşor. (...) Gabrie Ştefanescu ştia despre ce vorbeşte şi avea în evidenţă toate documentele ce pot face obiectul unei plângeri", a mai adăugat şi Radu Tudor.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close