Antena 3 CNN Politică Laura Codruţa Kovesi a minţit la bilanţul DNA. Raportul pe 2014 o dă de gol

Laura Codruţa Kovesi a minţit la bilanţul DNA. Raportul pe 2014 o dă de gol

Laura Codruţa Kovesi a minţit la bilanţul DNA. Raportul pe 2014 o dă de gol
Sursa foto: foto: agerpres
24 Feb 2015   •   18:48

 Laura Codruţa Koveşi a minţit la bilanţul DNA, scrie Lumea Justiţiei. Şefa DNA s-a lăudat că rata de achitare s-a menţinut foarte mică şi în 2014, în timp ce raportul DNA arată o cifră mult mai mare. Aceasta a spus că doar 9% dintre cazurile înaintate de DNA au fost achitate, în timp ce raportul pe 2014 vorbeşte despre o cifră de 10,16%

"Procentul de achitari s-a mentinut ca si in anii anteriori la 9%, sub media europeana" a declarat Laura Kodruţa Covesi la bilanţul de azi al DNA. În raportul DNA nu există însă nicio dovadă că în alte state europene ar exista procente de achitare atât de uriaşe, scriu jurnaliştii de la Lumea Justiţiei care precizează că media achitărilor la toate celelalte parchete din România este de doar 1%.

Mai mult, atât raportul DNA cât şi Laura Koveşi ar fi minţit în discursul ei în legătură cu numărul celor trimişi în judecată, mai spun jurnaliştii Luju.ro care precizează că numărul persoanelor trimise în judecată în 2014 nu a fost de 1.358 cum scrie DNA, ci de 1.167. Astfel s-ar ajunge la o rată a achitărilor de 11,82%.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close