Antena 3 CNN Politică Liviu Dragnea, despre proiectele PSD pentru românii din diaspora

Liviu Dragnea, despre proiectele PSD pentru românii din diaspora

Liviu Dragnea, despre proiectele PSD pentru românii din diaspora
Sursa foto: Foto: Agerpres
19 Oct 2014   •   15:57
Românii din diaspora care îşi deschid firme în România, dar au punctul de lucru în ţara în care sunt plecaţi vor primi bani de la stat. 
 
Guvernul le promite subvenţii de până la 100.000 de euro şi posibilitatea de a lucra cu muncitori români. Mai multe măsuri economice şi sociale care să le vină în ajutor românilor care locuiesc în diaspora, dar şi pentru cei care vor să se întoarcă acasă, au fost anunţate la întâlnirile premierului cu românii din Italia şi Spania. 
 
Conform vicepremierului, Liviu Dragnea, există trei programe în agenda PSD pentru românii din diaspora: 
 
"Prima componentă este de formare şi reconversie profesională. Atât pentru cei care au absolvit o formă de învăţământ dar şi pentru cei care sunt angajaţi acum. 
 
A doua componentă este cea economică. Dăm posibilitatea să înfiinţeze în România firme, le acordăm granturi, dar îşi pot deschide puncte de lucru în ţara de origine. Impozitul pe profit rămâne în România, dar activitatea poate să rămână în ţările în care sunt. Pentru cei care încă nu vor să vină în ţară. Sediu social în România, iar punct de lucru în Spania, de exemplu. Le dăm până la 100.000 de euro grant. Dacă vor să rămână aici, cu bani europeni alocaţi României, ei pot continua să rămână aici. 
 
A treia componentă este socială şi se adresează copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate. Pentru a da posibilitatea copiilor să primească sprijin şi consiliere la teme, un after-school prelungit, să fie ajutaţi la teme, să fie integraţi social."
 
Dragnea a explicat că aceste măsuri au fost deja anunţate în Italia şi Spania şi au fost foarte bine primite. 
 

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close