Antena 3 CNN Politică Mihai Răzvan Ungureanu nu a putut fi audiat în Comisia SIE. Calimente: Nu a fost cvorum. Colegii de la PSD au boicotat şedinţa

Mihai Răzvan Ungureanu nu a putut fi audiat în Comisia SIE. Calimente: Nu a fost cvorum. Colegii de la PSD au boicotat şedinţa

Mihai Răzvan Ungureanu nu a putut fi audiat în Comisia SIE. Calimente: Nu a fost cvorum. Colegii de la PSD au boicotat şedinţa
Sursa foto: Foto: Agerpres
30 Iun 2015   •   11:27
UPDATE 11.24 - Şedinţa Comisiei de control al SIE nu a mai avut loc, marţi, după ce parlamentarii PSD au ales să boicoteze şedinţa în care ar fi trebuit să se dea un aviz consultativ în legătură cu numirea lui Ungureanu în fruntea SIE, a anunţat preşedintele Comisiei, Mihăiţă Calimente.

Calimente a arătat că plenul va decide prin vot, la ora 17.00, dacă Mihai Răzvan Ungureanu va fi ales să conducă SIE, reiterând rolul consultativ al Comisiei SIE.


UPDATE 10.50 -
Mihăiţă Calimente, preşedintele Comisiei de control al SIE, a declarat, marţi, înainte de începerea şedinţei, că avizul dat în cazul lui Ungureanu este unul consultativ, iar plenul este suveran.

Calimente a afirmat că, cel puţin deocamdată, lipsesc câţiva colegi din comisie
.

___
Klaus Iohannis află astăzi dacă va câştiga războiul cu PSD. Parlamentul votează propunerea acestuia pentru conducerea Serviciului de Informaţii Externe. Pentru a ajunge să conducă din nou Serviciul de Informaţii Externe, Ungureanu ar trebui să fie votat de 278 de aleşi şi este susţinut de PNL, UNPR şi UDMR.

Părere separată face Crin Antonescu, care a anunţat că nu va participa la şedinţa Parlamentului. De cealaltă parte, social democraţii şi ALDE au anunţat deja că nu vor intra în plen la votul de astăzi, ceea ce înseamnă că votul va fi unul destul de strâns.

Mihai Răzvan Ungureanu va fi audiat în această dimineaţă în Comisia de control a SIE care va da un aviz consultativ.

Liderii social-democraţi au anunţat răspicat că nu vor vota sub nicio formă pentru Mihai Răzvan Ungureanu în fruntea serviciului de spionaj extern.

Nici Călin Popescu Tăriceanu nu susţine numirea unui apropiat al lui Traian Basescu la conducerea SIE.

În schimb, PNL, UDMR şi UNPR îi vor acorda voturile lui Mihai Răzvan Ungureanu. Gabriel Oprea a anunţat încă de săptămâna trecută că formaţiunea pe care o cunduce va susţine orice propunere făcută de preşedintele Klaus Iohannis.

Opinie separată va face liberalul Crin Antonescu. Acesta a declarat că nu va participa la şedinţa de plen a Parlamentului în care se votează nominalizarea lui Ungureanu la SIE.

De asemenea, într-o postare pe Facebook, Victor Ponta  le reaminteşte celor de la PNL cum a fost dat jos Guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu în urmă cu 3 ani. Un executiv care a rezistat în funcţie doar trei luni şi care a picat în urma unei moţiuni de cenzură votată atunci de PSD şi PNL. 

Propunerea lui Mihai Răzvan Ungureanu la şefia SIE a provocat scandal între Klaus Iohannis şi Victor Ponta. Premierul l-a criticat pe preşedinte că a luat decizia fără să se consulte cu partidele politice.



×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close