Antena 3 CNN Politică Zi decisivă pentru Mircea Băsescu. Fratele fostului preşedinte, la un pas de prima condamnare

Zi decisivă pentru Mircea Băsescu. Fratele fostului preşedinte, la un pas de prima condamnare

Zi decisivă pentru Mircea Băsescu. Fratele fostului preşedinte, la un pas de prima condamnare
Sursa foto: Foto: pixabay.com
03 Ian 2016   •   15:18

Luni este o zi decisivă pentru Mircea Băsescu. Tribunalul Constanţa ar putea da pronunţarea în dosarul în care fratele fostului preşedinte Traian Băsescu a fost judecat pentru trafic de influenţă, iar Marian Căpăţână pentru complicitate la trafic de influenţă. 

 
Mircea Băsescu este acuzat că ar fi primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care Sandu Anghel era judecat pentru tentativă de omor.
 
Scandalul dintre fratele lui Traian Băsescu şi fsamilia lui Bercea Mondial a avut în 2015 un prim deznodământ. Pe 29 octombrie 2015, fiul lui Bercea Mondial a fost condamnat la aproape 13 ani de închisoare pentru şantaj. Este pedeapsa maximă în acest dosar, în care rudele lui Bercea sunt acuzate că l-au şantajat pe fratele fostului preşedinte, Mircea Băsescu. 
 
Izaura Anghel şi soţul acesteia au fost condamnaţi la 4 ani şi şase luni de închisoare. Pe 11 decembrie însă, procurorii au cerut pentru fratele fostului preşedinte o pedeapsă cu  închisoare de 7 ani, dar şi confiscarea sumei de 250.000 de euro, pe care Mircea Băsescu ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial. 
 

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close