Antena 3 CNN Politică Motivele ascunse ale jocului de-a demisia. Dosarul FLOTA încă îl bântuie pe Traian Băsescu

Motivele ascunse ale jocului de-a demisia. Dosarul FLOTA încă îl bântuie pe Traian Băsescu

Motivele ascunse ale jocului de-a demisia. Dosarul FLOTA încă îl bântuie pe Traian Băsescu
de O.P.    |    25 Ian 2013   •   06:16

Refuzul categoric al lui Traian Băsescu de a renunţa mai devreme la mandat, odată cu comasarea alegerilor, are mai multe motive ascunse, spun analiştii politici. Unii susţin că nu poate renunţa la influenţă şi setea de puterea, alţii vorbesc despre dosarele suspendate odată cu alegerea în fruntea ţării şi care ar putea reveni pe masa procurorilior.

După ani de zile în care s-a jucat de-a demisia preşedintele Traian Băsescu a respins, în ultima ieşire publică, categoric această idee. Şi puterea nu este singurul motiv care-l ţine pe Băsescu legat de scaunul de la Cotroceni.

Dosarul Flota este pentru Traian Băsescu un fel de călcâi al lui Ahile. Acuzaţii de abuz în serviciu în formă calificată şi continuată, fals în înscrisuri, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, prejudicierea statului român cu 11.000 de miliarde de lei după vânzarea a 16 nave din flota maritimă în perioada 1991-2000.

Funcţia de preşedinte l-a ţinut pe Traian Băsescu departe de sala de judecată pentru că în toată această perioadă dosarul Flota este suspendat. Mai mult, la scurt timp după ce a fost ales şef al statului, dosarul Flota a fost întors la DNA de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din cauza unor vicii de procedură. Însă, procurorii conduşi de Daniel Morar au făcut o nouă expertiză în urma căreia au stabilit că nu există nici un prejudiciu.

Argument suficient pentru Băsescu să creadă că poate sta liniştit. Pentru toate ar putea plăti cu ani grei de închisoare după ce-şi va încheia mandatul de la Cotroceni.  





×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Prima apariției a prințesei Kate după ce a fost diagnosticată cu cancer
x close