Antena 3 CNN Politică Noi tensiuni între Tudose și Dragnea. Majorările salariale, în pericol

Noi tensiuni între Tudose și Dragnea. Majorările salariale, în pericol

Noi tensiuni între Tudose și Dragnea. Majorările salariale, în pericol
20 Iul 2017   •   10:14

Apar noi tensiuni între Mihai Tudose şi Liviu Dragnea. Guvernul Tudose caută cu disperare bani pentru majorarea salariilor, aşa că premierul ar vrea să facă mai multe concedieri în aparatul administrativ şi să îngheţe angajările la stat.

În schimb, Liviu Dragnea nu prea este de acord cu această variantă pentru că s-ar lovi de oamenii din partid. De partea premierului Mihai Tudose sunt ministrul Finanțelor și șeful ANAF.

Analizele făcute de Ministerul de Finanţe confirmă lipsa banilor şi un deficit mare ceea ce duce la posibilitatea ca legea salarizării să nu poată fi aplicată. Pentru moment, ideea austerităţii este respinsă de PSD, dar Guvernul se pregăteşte intens pentru rectificarea bugetară.

Vicepremierul Sevil Shhaideh a anunțat că rectificarea bugetară va avea loc cel târziu în luna august, iar execuţia bugetară este în grafic. 

"Chiar astăzi (...) trebuie să particip la întâlnirea cu ministrul de Finanţe şi, după cum bine ştiţi, pe calendarul rectificărilor, rectificarea este posibil să aibă loc în luna august sau cel târziu în luna august, în funcţie de gradul de execuţie a tuturor cheltuielilor de la nivelul fiecărui minister. Ministerul de Finanţe va face analiza şi propunerea finală", a spus Shhaideh, într-o conferinţă de presă. 

Tudose: Rectificarea bugetară va avea multe plusuri

"Nu veţi vedea bani tăiaţi de la investiţii, va fi chiar o rectificare care va avea multe plusuri", a afirmat Mihai Tudose, la finalul unei întâlniri de lucru pe care a avut-o la Mamaia cu reprezentanţii patronatului din turism.

"Vor mai mulţi (bani - n.r.). Miliardele de euro care s-au băgat şi se bagă în economie vor produce. Încep să se mişte rotiţele economice. Am auzit şi eu strigăte disperate din partea Opoziţiei: 'vai, din septembrie nu o să mai fie bani de pensii şi salarii!'. Este o tâmpenie, iertaţi-mă (...), nu există aşa ceva. Deci, vom sta în ţinta de deficit de 3% fără nicio problemă şi vom avea bani pentru toate investiţiile majore promise", a declarat Tudose.

×
Subiecte în articol: rectificare bugetara salarizare
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close