Antena 3 CNN Politică Oprescu: Primarii să se retragă din partidele din care fac parte, pe perioada mandatului

Oprescu: Primarii să se retragă din partidele din care fac parte, pe perioada mandatului

Oprescu: Primarii să se retragă din partidele din care fac parte, pe perioada mandatului
de M.T.    |    29 Aug 2014   •   19:20

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, vrea ca primarii şi preşedinţii de consilii judeţene să se retragă din partidele din care fac parte, pe perioada mandatului.

Reacţia lui Oprescu vine după ce Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă care le permite primarilor să se decidă în 45 de zile din ce partid vor să facă parte.

„Sugerez clasei politice actuale să analizeze următoarea propunere: să ia în calcul ca primarii şi preşedinţii de consilii judeţene, odată aleşi, să se suspende pe perioada mandatului din formaţiunile politice care i-au propulsat. În felul acesta se poate asigura echidistanţa”, a spus edilul Capitalei.

„Aşa-zisa migraţie de la un partid la altul este o falsă problemă. De fapt, este vorba despre conştiinţa individuală şi chiar obrazul celui ales, de cum se uită el în ochii celor care l-au trimis în funcţie. Indiferent că eşti primar, consilier local sau judeţean, răspunzi în faţa propriilor alegători. Asta este cel mai grav: în această dispută nu este luat în considerare alegătorul, care pierde cel mai mult”, a adăugat Oprescu.

×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close