Antena 3 CNN Politică Ordonanţa traseiştilor a generat forfotă mare. Peste 5.000 de primari au "schimbat barca". Vezi situaţia pe judeţe

Ordonanţa traseiştilor a generat forfotă mare. Peste 5.000 de primari au "schimbat barca". Vezi situaţia pe judeţe

Ordonanţa traseiştilor a generat forfotă mare. Peste 5.000 de primari au "schimbat barca". Vezi situaţia pe judeţe
de O.P.    |    29 Ian 2015   •   06:48

 Peste cinci mii de primari şi consilieri au schimbat partidul în urma ordonanţei privind migraţia aleşilor. Cei mai mulţi s-au îndreptat către Partidul Social Democrat, marii perdanţi fiind PNL şi PDL. În judeţul Neamţ au fost cei mai mulţi traseişti. Aici, peste 50% din primarii din judeţ au schimbat partidul.

Situaţia migrării pentru fiecare partid în parte arată că PSD a fost marele câştigător al acestei reglementări, întrucât a câştigat 436 de primari, respectiv 79 la sută dintre cei care au migrat, şi a pierdut doar patru. În schimb, PNL a pierdut 265 de primari şi a câştigat doar şase, iar de la PDL au plecat 224 de edili şi a venit unul singur.

UNPR a pierdut trei primari şi a câştigat 19, în timp ce de la conservatori au plecat 10 primari şi a venit doar unul. Dacă PP-DD a pierdut 24 de edili, fără ca vreunul din alt partid să se alăture formaţiunii, PLR doar a câştigat. In partidul fondat de Călin Popescu Tăriceanu au venit 34 de primari.
De asemenea, 54 de primari au decis să fie independenţi.

Situaţia pe judeţe arată că în topul edililor traseişti este judeţul Neamţ, cu cel mai mare număr de primari care au migrat, peste 50%, urmat de Giurgiu şi Buzău.

Migraţia a dus la schimbarea raportului de forţe în judeţe ca Neamţ, unde PSD avea până în 35 la sută din primari şi a ajuns să aibă 78 la sută, iar în Giurgiu unde erau sub 20 la sută de edili în PSD,  acum sunt 93 la sută. În total, 5.000 de aleşi locali au schimbat partidul în urma ordonanţei guvernului.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close