Antena 3 CNN Politică Paleologu îl vrea pe Regele Mihai în Parlament: E o chestiune de obraz după ce-a zis Băsescu în iunie

Paleologu îl vrea pe Regele Mihai în Parlament: E o chestiune de obraz după ce-a zis Băsescu în iunie

Paleologu îl vrea pe Regele Mihai în Parlament: E o chestiune de obraz după ce-a zis Băsescu în iunie
Sursa foto: Foto: INTACT Images
20 Sep 2011   •   13:06

Călin Popescu Tăriceanu a cerut Parlamentului să voteze în plen invitarea Regelui Mihai I în faţa celor două camere ale Legislativului din România.

Totodată, vicepreşedintele PDL Theodor Paleologu a cerut parlamentarilor PDL să voteze în favoare prezenţei Regelui în Parlament.

„Tocmai pentru că preşedintele Traian Băsescu a spus ce a spus în iunie, este o chestiune de obraz pentru noi toţi să votăm pentru invitarea Regelui pe 25 octombrie“, a declarat Paleologu.

 


Propunerea privind organizarea unei şedinţe solemne a Parlamentului în 25 octombrie la care să fie invitat Regele Mihai a fost introdusă pe ordinea de zi a plenului reunit de marţi, la solicitarea opoziţiei, informează Mediafax.
   
Parlamentarii au acceptat, cu 191 de voturi "pentru", două voturi "împotrivă" şi 113 abţineri, introducerea pe ordinea de zi a şedinţei comune de marţi a Senatului şi Camerei Deputaţilor, a unui punct suplimentar privind organizarea, pe 25 octombrie, a unei şedinţe solemne la care să fie invitat Regele Mihai.
   
Solicitarea de introducere a acestui punct pe ordinea de zi a fost făcută de către liderul deputaţilor PNL, Călin Popescu Tăriceanu.
   
"Aş dori să aveţi amabilitatea să introduceţi ca punct suplimentar solicitarea grupurilor parlamentare PNL pentru ca în ziua de 25 octombrie să organizăm o şedinţă solemnă a Parlamentului, ocazie cu care să-l invităm pe Regele Mihai să se adreseze Parlamentului, ocazie care ar marca împlinirea vârstei de 90 de ani a Majestăţii Sale şi, în acelaşi timp, ar fi un prilej de evocare istorică şi de omagiere a singurei personalităţi în viaţă încă dintre şefii de stat din perioada celui de-al doilea război mondial. Ar fi un bun prilej să ne întoarcem privirea spre momentele importante ale istoriei româneşti, ar fi un bun prilej să arătăm că ne preţuim istoria şi oamenii care au făurit istoria acestei ţări", a declarat Călin Popescu Tăriceanu în plenul reunit al Parlamentului.
   
La rândul său, preşedintele PSD, Victor Ponta, a apreciat că propunerea lui Tăriceanu este una "de bun simţ, de normalitate într-o societate care are foarte puţine repere şi foarte puţine momente de normalitate". Ponta a precizat că parlamentarii PSD vor vota în favoarea propunerii lui Tăriceanu.
   
Vicepreşedintele PDL Theodor Paleologu a făcut un apel, marţi, în plenul reunit, la colegii săi de partid, să accepte organizarea unei şedinţe solemne pe 25 octombrie la care să fie invitat Regele Mihai, arătând că "este o chestiune de obraz", tocmai pentru ce a spus în iunie preşedintele Băsescu.
   
"Fac apel către colegii din grup să voteze şi ei pentru invitarea Regelui Mihai. Este o chestiune de obraz, motivul invocat că Regele Mihai nu ar fi şef de stat nu ţine", a spus Toader Paleologu.
  
El a continuat, apreciind că invitarea Regelui Mihai în Parlament este "o chestiune de obraz, de întâlnire cu istoria noastră".
   
"Tocmai pentru faptul că preşedintele Traian Băsescu a spus ce a spus în iunie, e o chestiune de obraz pentru noi toţi să votăm pentru invitarea regelui pe 25 octombrie", a mai spus Paleologu.

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close