Antena 3 CNN Politică Parlamentarii, pungă largă cu deplasările în străinătate. "Nu aveam cum să nu mergem, era reputaţia ţării în joc"

Parlamentarii, pungă largă cu deplasările în străinătate. "Nu aveam cum să nu mergem, era reputaţia ţării în joc"

Parlamentarii, pungă largă cu deplasările în străinătate. "Nu aveam cum să nu mergem, era reputaţia ţării în joc"
de O.P.    |    25 Iul 2013   •   06:25

 Deputaţii nu s-au zgârcit la pungă când a fost vorba de cheltuielile cu deplasările externe. Într-o singură lună, Camera Deputaţilor a cheltuit pentru pentru plimbările aleşilor 200 de mii de lei.

Deplasările externe au fost dese în prima sesiune parlamentară. Unele au fost şi foarte costisitoare, dar parlamentarii susţin că nu se putea renunţa la ele pentru că este în joc imaginea ţării. Au costat peste 120 de mii de EURO din datele de până acum.

Să luăm de exemplu luna Mai, ultima din care avem date disponibile. Toată afacerea a costat peste 40 de mii de EURO. Puţin peste 150 de mii de lei au costat acţiunile la Organizaţiile unde România are delegaţii permanente şi la instituţiile Uniunii Europene, în timp ce relaţiile cu alte organizaţii internaţionale au ajuns la peste 35 de mii e lei.

Cele mai costisitoare deplasări externe au fost cele de la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei în sumă de peste 80 de mii de lei şi la Adunarea Parlamentară a NATO cu o sumă de peste 43 de mii de lei.

Asta înseamnă că deputaţii au cheltuit doar în 5 luni o sumă echivalentă cu peste 35% din bugetul alocat deplaărilor pe 2013 . Şi vor mai fi încă ŞASE luni de activitate parlamentară obişnuită fără să punem la socoteală eventuale sesiuni extraordinare.

×
Parteneri
Trei bebeluși au fost abandonaţi de aceiași părinți, în decursul a șapte ani
x close