Antena 3 CNN Politică Ponta: Aderarea la Schengen ţine de chestiuni de politică internă din state precum Franţa sau Olanda

Ponta: Aderarea la Schengen ţine de chestiuni de politică internă din state precum Franţa sau Olanda

Ponta: Aderarea la Schengen ţine de chestiuni de politică internă din state precum Franţa sau Olanda
de M.T.    |    24 Apr 2014   •   18:15

Aderarea României la Schengen ţine de chestiuni de politică internă ale unor state din Uniunea Europeană, precum Franţa sau Olanda, a declarat, joi, premierul Victor Ponta, la RRA, potrivit Agerpres.

„Din fericire, absolut toată lumea spune că e normal că trebuie să fim în Schengen, cel puţin cu frontierele aeriene, dacă în privinţa celor terestre mai durează. Din punct de vedere politic nu pot să spun că suntem mai aproape, pentru că, din păcate, decizia depinde de lucruri de politică internă” din state precum Franţa sau Olanda, a spus Ponta.

Premierul consideră că Germania nu se va mai opune aderării României la Schengen, dar vor fi probleme „atât timp cât opinia publică din Franţa, de exemplu, este păcălită, pentru că este o păcăleală. O păcăleală întreţinută şi de opinia publică şi de mass-media şi de politicieni”.

„Emigraţia în Franţa nu se face cu cursele aeriene de la Bucureşti. Sau în Olanda, la fel, nu românii sunt emigraţia din Olanda”, a explicat Ponta, la postul public de radio.

De asemenea, prim-ministrul este de părere că România nu trebuie să se roage de partenerii europeni pentru a fi primită în spaţiul fără frontiere, ci să-şi susţină statutul de stat membru al comunităţii europene.

„Sigur, la un moment dat vom fi în Schengen, dar trebuie să ştim foarte clar că mesajul pe care-l cerem este acela de a fi trataţi corect. Eu cred că nu trebuie să ne rugăm de cineva. Trebuie să spunem: aşa este corect, noi suntem membri corecţi ai Uniunii Europene şi trebuie să fim trataţi la fel”, a afirmat Victor Ponta.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close