Antena 3 CNN Politică Ponta, despre conflictul pe taxe: Boc s-a trezit vorbind. Este singurul care a procedat absolut stupid

Ponta, despre conflictul pe taxe: Boc s-a trezit vorbind. Este singurul care a procedat absolut stupid

Ponta, despre conflictul pe taxe: Boc s-a trezit vorbind. Este singurul care a procedat absolut stupid
Sursa foto: Foto: Agerpres
07 Ian 2013   •   13:40

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, la finalul şedinţei BPN, că nu există nici un conflict între Preşedinţie şi Guvern, ambele instituţii procedând corect şi constituţional, adăugând că singurul care a procedat absolut stupid este primarul Emil Boc.

"Preşedintele a procedat absolut constituţional şi legal, Guvernul a procedat absolut constituţional şi legal, în sensul în care nu putea să emită ordonanţe simple până nu avea legea de abilitare promulgată. Singurul care a acţionat şi ilegal, şi neconstituţional şi stupid este domnul primar Emil Boc, care nu are nici o scuză. Dacă era un simplu primar putea să spună cu nu cunoaste procedura" a spus Victor Ponta, răspunzând astfel unei întrebări cu privire la războiul în comunicate privind taxele.

"Singurul care s-a trezit vorbind este domnul Boc. Să facă bine să îşi încaseze taxele", a mai adăugat Victor Ponta, subliniind că nu există nici o neînţelegere între cele două instituţii.

Întrebat dacă se va rupe acordul care stabileşte coabitarea între Guvern şi Preşedinţie, Ponta a răspuns că un astfel de act nu se rupe "din cauza lui Boc".

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat joi, 3 ianuarie, Legea de abilitare a Guvernului pentru a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară şi l-a informat pe premierul Victor Ponta, informează Administraţia prezidenţială, răspunzând astfel la "explicaţiile formulate de Guvernul României, într-un răspuns la  solicitarea primarului Emil Boc despre motivele care au stat la baza imposibilităţii de a fi adoptată ordonanţa privind modificarea Codului fiscal în privinţa taxelor şi impozitelor locale".

Ca replică la declaraţiile premierului Victor Ponta, primarul muncipiului Cluj-Napoca Emil Boc îl acuză pe acesta de diversiune şi ipocrizie şi îi cere să modifice Codul Fiscal astfel încât să scoată administraţiile locale din incertitudine.




×
Subiecte în articol: Victor Ponta Emil Boc
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close