Antena 3 CNN Politică Ponta: UDMR şi PPDD pot fi un partener pentru majoritatea parlamentară

Ponta: UDMR şi PPDD pot fi un partener pentru majoritatea parlamentară

Ponta: UDMR şi PPDD pot fi un partener pentru majoritatea parlamentară
Sursa foto: Foto: Antena3
de M.Z.    |    05 Feb 2013   •   11:37

Opoziţia reprezentată în Parlament şi în România de UDMR şi PPDD este şi poate fi un partener pentru majoritatea parlamentară, a spus preşedintele PSD, Victor Ponta, marţi, la începutul dezbaterilor din plen asupra proiectului Legii bugetului pe anul 2013.

"Le mulţumesc grupurilor parlamentare UDMR şi PPDD pentru discuţiile extrem de utile şi serioase pe care le-am avut la întâlnirile cu ele. Vreau să transmit un mesaj că opoziţia reprezentată în Parlament şi în România de către UDMR şi PPDD este şi poate fi partener pentru majoritatea parlamentară în discuţiile care privesc prezentul şi viitorul acestei ţări", a spus Ponta.

Premierul apreciază că este un lucru important ca orice majoritate, oricât de consistentă este acum sau oricât de fragilă era în urmă cu un an, are obligaţia de a trata cu respect opoziţia şi de a învăţa din lecţiile "dureroase" ale anilor trecuţi, când simpla majoritate era considerată suficientă pentru a impune un punct de vedere.

"Este un mod de lucru pe care intenţionez să-l continui atât timp cât voi fi prim-ministru. Îmi doresc să rămână ca o regulă de respect şi de colaborare între putere şi opoziţie", a spus Ponta.

El a arătat că aceeaşi solicitare la dialog a adresat-o şi grupului PDL, care însă a refuzat o întâlnire.

Senatorii şi deputaţii, reuniţi în plenul Parlamentului, au început, marţi dimineaţa, dezbaterile la proiectul legii bugetului de stat pentru anul 2013.




×
Subiecte în articol: Victor Ponta majoritate parlamentara
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close