Antena 3 CNN Politică Premierul Emil Boc şi ministrul Transporturilor au inaugurat Autostrada Arad-Timişoara

Premierul Emil Boc şi ministrul Transporturilor au inaugurat Autostrada Arad-Timişoara

Premierul Emil Boc şi ministrul Transporturilor au inaugurat Autostrada Arad-Timişoara
Sursa foto: Foto: fin.ro
17 Dec 2011   •   13:13
Premierul Emil Boc şi ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, au inaugurat sâmbătă autostrada Arad-Timişoara, care are 32 de kilometri.

Boc şi Boagiu au testat drumul cu un autoturism Dacia Duster.

Premierul a spus că are noroc că în România se mai inaugurează şi autostrăzi, deoarece astfel are şi el ocazia să mai conducă. „Noroc că mai inaugurăm autostrăzi în România, că mai am şi eu ocazia să conduc, că altfel...” ,a comentat Boc.

Premierul s-a urcat la volanul unui Dacia Duster, pe bordul căruia a pus un pahar cu apă, iar pe locul din dreapta s-a aşezat ministrul Anca Boagiu. Cei doi au plecat către Arad pentru a testa calitatea lucrărilor.

Boc a ţinut să mulţumească ministrului Transporturilor, după ce au ajuns la Arad. „Practic, punem în circulaţie tronsonul de autostradă Arad-Timişoara. De astăzi, încă 32 de kilometri de autostradă intră în circulaţie în România. Asta înseamnă pentru noi, cei care de trei ani conducem destinele Guvernele României, să avem 122 kilometri de autostradă pe care se circulă în România. O felicit în primul rând pe doamna ministru pentru că din nou a dat dovadă de pragmatism şi s-a ţinut de cuvânt”, a declarat Boc.

Lucrările la autostrada Timişoara – Arad au început în vara lui 2009. Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, afirma la acel moment că aceasta ar trebui să fie dată în folosinţă la sfârşitul anului 2011.

Autostrada Arad-Timişoara are o lungime de 32 de kilometri şi face parte din coridul IV Pan-european. Valoarea lucrărilor este de circa 482 de milioane de lei, sau 135 milioane de euro.
 


×
Subiecte în articol: premier Emil Boc anca boagiu
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close