Antena 3 CNN Politică Prima reacţie a ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, după ce a fost acuzat că a plagiat

Prima reacţie a ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, după ce a fost acuzat că a plagiat

Prima reacţie a ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, după ce a fost acuzat că a plagiat
Sursa foto: Foto: gov.ro
de S.T.    |    09 Oct 2017   •   15:39

Teza de doctorat a ministrului Florian Bodog a fost redactată „cu respectarea tuturor standardelor de calitate şi de etică profesională, iar originalitatea acesteia aparţine integral autorului tezei, Florian Bodog”, a precizat luni Direcţia de presă a Ministerului Sănătăţii într-un punct de vedere.

Potrivit sursei citate, partea generală a tezei a fost elaborată în perioada 1999-2001 la Facultatea de Ştiinţe Economice a Universităţii Oradea, sub coordonarea profesor univ. dr. Mihai Demetrescu, iar referatele care fac parte integrantă din lucrare „au fost susţinute în aceeaşi perioadă”.

„Din 2001, Facultatea de Ştiinţe Economice de la Oradea a rămas fără prof. univ. dr Mihai Demetrescu, urmare a decesului acestuia; prin urmare teza respectivă de doctorat nu a fost finalizată; la acel moment domnul Florian Bodog şi-a dat acceptul ca materialele de cercetare academică realizate de dânsul să fie folosite ca note de curs pentru studenţi. Aceste note de curs nu au fost niciodată publicate anterior, ci au constituit doar suport în procesul didactic. Odată cu înmatricularea la Universitatea de la Timişoara, domnul Florian Bodog a revenit asupra tezei respective de doctorat, a continuat studiile necesare şi a finalizat teza de doctorat prin elaborarea părţii aplicate, şi anume a capitolelor de cercetare ştiinţifică, sub coordonarea profesorului Gheorghe Ionescu, directorul şcolii doctorale”, se arată în punctul de vedere.

Totodată, aceeaşi sursă afirmă că în această perioadă au fost actualizate datele din literatura de specialitate şi bibliografia lucrării, prin citarea completă şi corectă a surselor conform standardelor academice.

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, este acuzat că ar fi plagiat două treimi din teza sa de doctorat în Ştiinţe Economice, intitulată „Managementul şi marketingul unităţilor sanitare”.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close