Antena 3 CNN Politică PSD, majoritar în Parlament şi fără UDMR. Guvernul, sprijinit de 351 de aleşi dintr-un total de 569 parlamentari

PSD, majoritar în Parlament şi fără UDMR. Guvernul, sprijinit de 351 de aleşi dintr-un total de 569 parlamentari

PSD, majoritar în Parlament şi fără UDMR. Guvernul, sprijinit de 351 de aleşi dintr-un total de 569 parlamentari
28 Noi 2014   •   10:40

Anunţul că UDMR iese de la guvernare nu dă niciun fel de emoţie celor de la PSD. Chiar şi dacă parlamentarii maghiari decid să se alăture Opoziţiei, PSD are, în continuare, majoritate în ambele camere ale Parlamentului.

În momentul de faţă, UDMR are 26 de parlamentari, 18 deputaţi şi 8 senatori. Nu îndeajuns încât să afecteze majoritatea parlamentară prin plecarea în opoziţie. Asta deoarece PSD, UNPR şi PC au împreună 200 de deputaţi. Adică, jumătate din voturile din Cameră. La acestea se adaugă cele 22 ale Partidului Liberal Reformator, a lui Călin Popescu Tăriceanu, cele 17 ale Minorităţilor Naţionale şi 13 ale PP-DD.

În total, în Camera Deputaţilor, guvernul Ponta are susţinerea a 252 de aleşi, adică peste 63% din numărul celor 398 de deputaţi. Mai mult decât suficient pentru a trece orice proiect de lege.

Situaţia nu diferă prea mult nici în Senat. Aici, în cazul ieşirii UDMR de la guvernare, executivul condus de Victor Ponta pierde susţinerea celor 8 senatori maghiari. Chiar şi fără ei, USL 2.0 are în Camera Superioară 96 de locuri, din cele 171. La acestea se adaugă trei de la senatorii neafiliaţi, aşa că, în total, puterea are 99 de fotolii, peste majoritatea absolută. Cumulat, în cele două camere ale Parlamentului, guvernul este sprijinit de 351 de aleşi dintr-un total de 569 de parlamentari.

×
Subiecte în articol: UDMR guvernare PSD parlament
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close