Antena 3 CNN Politică Radu Mazăre, la un pas de a fi ELIBERAT

Radu Mazăre, la un pas de a fi ELIBERAT

Radu Mazăre, la un pas de a fi ELIBERAT
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    26 Mai 2015   •   18:52

Veşti bune pentru Radu Mazăre. Fostul primar al Constanţei va fi plasat din arest preventiv în arest la domiciliu, iar cererea DNA de prelungire a arestului preventiv i-a fost respinsă, marţi, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 
Aceeaşi decizie a fost luată şi în cazul omului de afaceri Sorin Strutinsky, informează Agerpres.
 
Deocamdată Radu Mazăre rămâne în arest preventiv, până la judecarea contestaţiei DNA.
 
Aceasta este a doua decizie favorabilă primită de Mazăre, după ce, pe 22 mai, ÎCCJ i-a admis o cerere de înlocuire a arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu, însă nici această decizie nu este definitivă.
 
Radu Mazăre se află în arest preventiv din 2 aprilie, iar pe 22 mai, a demisionat de la Primăria Constanţa, pe care o conduce de 15 ani
 
Potrivit DNA, în perioada 2006 - 2009, Radu Mazăre, beneficiind de ajutorul omului de afaceri Sorin Strutinsky, a solicitat şi primit circa 2 milioane de euro de la reprezentanţii a două societăţi comerciale, în scopul facilitării emiterii documentaţiilor de urbanism necesare dezvoltării unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intenţionau să le deschidă în Constanţa.
 
"Sumele de bani au fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive încheiate de reprezentanţii societăţi respective cu o firmă controlată de Mazăre atât direct, cât şi prin intermediul celuilalt inculpat. În perioada 2008 - 2014, Mazăre, cu ajutorul lui Strutinsky, a primit de la o societate comercială peste 7 milioane de euro pentru că a asigurat acesteia câştigarea unei licitaţii organizate de Primăria Constanţa pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a oraşului. În acelaşi timp, între firma respectivă şi instituţia publică condusă de Mazăre a fost încheiat un contract având ca obiect delegarea serviciului de salubrizare pentru o perioadă de 25 de ani, cu un cost total estimat de 1.194.056.850 lei - circa 335 milioane de euro", preciza DNA.
 
Potrivit sursei citate, în perioada noiembrie 2006 - 2013, edilul Constanţei a participat la încheierea a 12 contracte între primărie şi societatea controlată de el şi de celălalt inculpat, în valoare totală de peste 6 milioane lei.
 
Procurorii au constatat că, în ambele cazuri, au fost obţinute foloase atât pentru sine, prin societatea pe care o controla şi cu care Radu Mazăre s-a aflat în raporturi comerciale în ultimii 5 ani, înainte de comiterea faptei, cât şi pentru Sorin Strutinsky.

Radu Mazăre este primar al Constanţei din anul 2000, când a candidat ca independent. A fost singura dată când Mazăre a avut nevoie de un al doilea tur de scrutin pentru a fi ales primar. Începând cu 2004, el a câştigat din primul tur toate alegerile pentru Primăria Constanţa, ajungând acum la cel de-al patrulea mandat.

×
Subiecte în articol: Radu Mazare
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close